Top 10 stranden van Nederland

Het strand is altijd leuk om te bezoeken. De rust van de zee en de eindeloze zandvlaktes kunnen heel ontspannend zijn. Het strand kan de ideale bestemming zijn voor een dagje uit of weekendje weg. Veel mensen denken bij het strand al gelijk aan een azuurblauwe zee, palmstranden en verre landen. Maar voor een dagje strand hoef je helemaal niet ver weg. De Nederlandse kust lijkt bij veel mensen een beetje te zijn vergeten. Toch is dat jammer, want Nederland telt 250 km aan prachtige kustlijnen. Waarom zou je ver weg gaan? In Nederland zijn minstens zo’n mooie stranden te vinden. Indien je een dagje of weekendje weg wilt is het ook nog een praktisch en dichtbij. Veel mensen wijken vaak uit naar Scheveningen of Zandvoort aan zee. Helaas zijn deze stranden vaak erg druk en kan je dan nog niet genieten van het strand en de zee en dat terwijl Nederland over een zeer uitgestrekte kustlijn beschikt. Daarom hieronder een top 10 van stranden in Nederland.

Ontdek de mooiste Nederlandse tulpenvelden

De tulp stamt af van de Leliefamilie (Liliaceae). Een Weense ambassadeur ontdekte rond 1551 de Tulp in Turkije.De Weense ambassadeur Ogier Gisleen van Busbeke genaamd was zeer gecharmeerd door deze bloem en zond daarom enkele zaden van deze bloem naar zijn thuisland Oostenrijk. In 1562 kwam er een vracht tulpenbollen aan in de haven van Antwerpen, dit was het begin van de Europese tulpenteelt. In Nederland is maar een wilde tulp te vinden dit wordt de bostulp genoemd.

Ontdek de mooiste kastelen in Nederland

In de middeleeuwen woonden edelmannen in Kastelen waar vanuit ze burgers en het land beschermden. Tegenwoordig zijn er nog veel kastelen uit de middeleeuwen in Nederland te vinden. Ze zijn nu niet meer in dienst als verdedigingsburcht, maar vaak als musea, restaurant of hotel. Kastelen hebben altijd iets romantisch. Al heb je er honderd gezien, elk kasteel blijft bijzonder. Het is toch altijd alsof je een beetje in de tijd terug reist. Bovendien is in een kasteel slapen of er één bezoeken een erg leuke toevoeging op een dagje uit. Om je een beetje op weg te helpen beschrijven wij hier een aantal van de mooiste kastelen van Nederland die je kunt bezoeken.

10 mooiste Nederlandse dorpen die je gezien moet hebben

Nederland kent natuurlijk een aantal prachtige grote steden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Op je ontdekkingstocht door ons land mag je ook zeker niet vergeten dat Nederland vele historische en pittoreske dorpen kent, waar je kunt genieten van eeuwenoude geschiedenis en de rust van de natuur. De 10 mooiste Nederlandse dorpen die je echt gezien moet hebben zijn: Thorn, Giethoren, Hattem, Monnickendam, Elburg, Orvelte, Bourtange, Appingedam, Wijk bij Duurstede en De Rijp.

Tips voor een lekker weekendje weg naar Ameland

Voor zowel een nachtje weg, een weekendje weg of een midweekje weg is Ameland een prachtige bestemming. Elk seizoen kleurt zich op eigen wijze. Het eiland is 27 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed. Een romantisch weekendje weg, een sportieve vakantie, of even weg met het hele gezin, het eiland heeft voor ieder wat wils.

Hunebedden bezoeken in Nederland

Nederland heeft 53 hunebedden deze vind je allemaal in Drenthe binnen een straal van 30 kilometer. Wil je eens de een bezoek brengen aan de hunebedden?  In dit artikel leggen we je graag uit hoe je het beste een bezoek kan brengen aan de hunebedden en welke hotels inclusief aanbiedingen hiervoor geschikt zijn. Ook leggen we een stukje uit over de hunebedden zelf.

Top 10 leukste steden van Nederland

Wil jij er even tussenuit, maar wil je hiervoor niet naar het buitenland? Plan dan een stedentrip in eigen land. Er zijn in Nederland genoeg leuke steden die geschikt zijn voor een weekendje weg. Het voordeel van een stedentrip Nederland is dat je niet ver hoeft te reizen. Bovendien is het hartstikke leuk om de verschillende Nederlandse steden te leren kennen. Elke grote stad is anders en heeft zijn eigen charme. Weet jij nog niet zo goed welke stad je wilt gaan bezoeken? Lees dan snel verder. In dit artikel worden de leukste steden van Nederland voor jou op een rijtje gezet.