Hoe kun je goedkoop overnachten in Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en een populaire toeristische bestemming. Amsterdam heeft voor iedereen wat te bieden. het is een gezellige, levendige stad. Eigenlijk is het de stad die nooit slaapt. Er is altijd wel wat te doen. Of je nu van musea, theater, concerten, festivals, winkelen, uitgaan of andere dingen houdt, er is voor ieder wat wils. Amsterdam kent vele trekpleisters zoals: het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Museumplein, de Wallen, Coffeeshops, concertgebouw, Uitmarkt, Vondelpark, Koningsnacht/dag, diverse festivals, gezellige winkelstraten en nog veel meer. Het is een stad die je goed met de fiets en te voet kan verkennen. Eigenlijk gaat dat nog beter dan met de auto, parkeren kost nogal veel en je kan je door de drukte veel minder snel verplaatsen. Daarnaast is het openbaar ook erg goed in Amsterdam. Het is eigenlijk als je de stad kent niet echt een stad. Het zijn meer allemaal kleine dorpjes in een grote stad. Dat is wat deze stad zo uniek maakt. De mensen zijn erg vriendelijk maar wel recht voor zijn raap. Ken je de mensen daar dan weet je dat het altijd feest is. Op elke hoek en in elke wijk is er wel een gezellig kroegje. Het is een stad waar je echt verliefd op kan worden. De prachtige grachtengordel en de eeuwenoude grachtenpanden staan op de Werelderfgoedlijst. Het is een stad die je zeker als Nederlander eens bezocht moet hebben. Het is ook geen stad waar je in een uur uitgekeken bent. Het is de stad die zich leent voor een weekendje weg. Maarja Amsterdam staat er bekend omdat het overnachten er duur is. Hoe kun je nu goedkoop overnachten in Amsterdam? Hieronder een aantal ideeën en voorbeelden.

Top 5 mooiste natuurgebieden van Nederland

Nederland is een prachtig land. Soms wordt er door mensen wel eens vergeten in wat voor een mooi land wij leven. Uitgestrekte vlaktes, heide, bos, zee, duinen, moerassen en polders, allemaal stuk voor stuk prachtige Nederlandse stukjes schoon. Veel mensen willen altijd naar het buitenland om allerlei wonderlijke dingen te zien. Dit is jammer, want dan beseffen deze mensen niet hoe mooi Nederland zelf is. Hoe kan je nu van het andere schoon genieten als je jouw eigen omgeving niet eens kent? Daarom hieronder een top vijf van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Geniet van de mooie rivieren van Nederland

Nederland is een echt waterland. Wij zijn het laagst gelegen land van de wereld, wij hebben geen bergen (behalve wat heuvels in Limburg), en zijn vlak. Zo plat als een dubbeltjes. Het heeft erg veel voordelen zoals: je kan makkelijk fietsen, makkelijk wandelen, makkelijk wegen en dergelijke bouwen. Het heeft ook nadelen zoals: we zijn erg vatbaar voor overstromingen, we moeten veel sluizen, deltawerken en dijken bouwen. Maar daar zijn we dan natuurlijk ook weer een kei in. Zeker na de watersnoodramp van 1953, en diverse overstromingen van rivieren. Ondanks dat het water ons wel eens de baas kan zijn kunnen wij er goed mee omgaan, daarnaast zijn de rivieren ook wel erg mooi om te zien en in te zwemmen. Het is heerlijk om over een dijk te fietsen met de wind in je haren of om bij een rivierbedding te picknicken. Ook is het heerlijk om te varen op die prachtige krachtige waterstroom. Het is een heerlijke plaats voor een dagje uit. Het zijn plaatsen waar je echt kan genieten. Daarom een opsomming van de mooiste rivieren van Nederland.

10 handige tips voor een goedkoop weekendje weg

Weekendjes weg zijn altijd leuk. Soms heb je gewoon even behoefte om er tussenuit te gaan. Je wilt rust en ontspanning, nieuwe plaatsen leren kennen, gewoon even weg van alle dagelijkse dingen. Je kan er dan zelf voor kiezen waar je heen gaat. Ga je naar de bossen, naar het buitenland of wil je een van de leukste steden van Nederland bezoeken? Allemaal opties die jouw een volwaardig weekendje weg kunnen bieden. Maar wat als je weinig geld hebt om weg te gaan? Wat doe je als je er echt graag tussenuit wilt maar je budget zit niet mee? Veel mensen denken altijd dat ze veel geld moeten hebben om een weekendje weg te kunnen. Het tegendeel spreekt echter boekdelen. Er zijn genoeg manieren om een weekendje weg weg te gaan zonder dat het te veel geld kost. Sterker nog, er zijn zelfs manieren om bijna helemaal gratis weg te gaan. Om je wat inspiratie te geven volgen hieronder een tiental tips voor een goedkoop weekendje weg. Als je ook leuke tips hebt voor andere lezers kun je deze achter laten in de reacties onderdaan dit artikel.

Top 10 mooiste stranden van Nederland

Het strand is altijd leuk om te bezoeken. De rust van de zee en de eindeloze zandvlaktes kunnen heel ontspannend zijn. Het strand kan de ideale bestemming zijn voor een dagje uit of weekendje weg. Veel mensen denken bij het strand al gelijk aan een azuurblauwe zee, palmstranden en verre landen. Maar voor een dagje strand hoef je helemaal niet ver weg. De Nederlandse kust lijkt bij veel mensen een beetje te zijn vergeten. Toch is dat jammer, want Nederland telt 250 km aan prachtige kustlijnen. Waarom zou je ver weg gaan? In Nederland zijn minstens zo’n mooie stranden te vinden. Indien je een dagje of weekendje weg wilt is het ook nog een praktisch en dichtbij. Veel mensen wijken vaak uit naar Scheveningen of Zandvoort aan zee. Helaas zijn deze stranden vaak erg druk en kan je dan nog niet genieten van het strand en de zee en dat terwijl Nederland over een zeer uitgestrekte kustlijn beschikt. Daarom hieronder een top 10 van stranden in Nederland.

Ontdek de mooiste Nederlandse tulpenvelden

De tulp stamt af van de Leliefamilie (Liliaceae). Een Weense ambassadeur ontdekte rond 1551 de Tulp in Turkije.De Weense ambassadeur Ogier Gisleen van Busbeke genaamd was zeer gecharmeerd door deze bloem en zond daarom enkele zaden van deze bloem naar zijn thuisland Oostenrijk. In 1562 kwam er een vracht tulpenbollen aan in de haven van Antwerpen, dit was het begin van de Europese tulpenteelt. In Nederland is maar een wilde tulp te vinden dit wordt de bostulp genoemd.

Ontdek de mooiste kastelen in Nederland

In de middeleeuwen woonden edelmannen in Kastelen waar vanuit ze burgers en het land beschermden. Tegenwoordig zijn er nog veel kastelen uit de middeleeuwen in Nederland te vinden. Ze zijn nu niet meer in dienst als verdedigingsburcht, maar vaak als musea, restaurant of hotel. Kastelen hebben altijd iets romantisch. Al heb je er honderd gezien, elk kasteel blijft bijzonder. Het is toch altijd alsof je een beetje in de tijd terug reist. Bovendien is in een kasteel slapen of er één bezoeken een erg leuke toevoeging op een dagje uit. Om je een beetje op weg te helpen beschrijven wij hier een aantal van de mooiste kastelen van Nederland die je kunt bezoeken.

10 mooiste Nederlandse dorpen die je gezien moet hebben

Nederland kent natuurlijk een aantal prachtige grote steden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Op je ontdekkingstocht door ons land mag je ook zeker niet vergeten dat Nederland vele historische en pittoreske dorpen kent, waar je kunt genieten van eeuwenoude geschiedenis en de rust van de natuur. De 10 mooiste Nederlandse dorpen die je echt gezien moet hebben zijn: Thorn, Giethoren, Hattem, Monnickendam, Elburg, Orvelte, Bourtange, Appingedam, Wijk bij Duurstede en De Rijp.

Tips voor een lekker weekendje weg naar Ameland

Voor zowel een nachtje weg, een weekendje weg of een midweekje weg is Ameland een prachtige bestemming. Elk seizoen kleurt zich op eigen wijze. Het eiland is 27 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed. Een romantisch weekendje weg, een sportieve vakantie, of even weg met het hele gezin, het eiland heeft voor ieder wat wils.

Hunebedden bezoeken in Nederland

Nederland heeft 53 hunebedden deze vind je allemaal in Drenthe binnen een straal van 30 kilometer. Wil je eens de een bezoek brengen aan de hunebedden?  In dit artikel leggen we je graag uit hoe je het beste een bezoek kan brengen aan de hunebedden en welke hotels inclusief aanbiedingen hiervoor geschikt zijn. Ook leggen we een stukje uit over de hunebedden zelf.

Top 10 leukste steden van Nederland

Wil jij er even tussenuit, maar wil je hiervoor niet naar het buitenland? Plan dan een stedentrip in eigen land. Er zijn in Nederland genoeg leuke steden die geschikt zijn voor een weekendje weg. Het voordeel van een stedentrip Nederland is dat je niet ver hoeft te reizen. Bovendien is het hartstikke leuk om de verschillende Nederlandse steden te leren kennen. Elke grote stad is anders en heeft zijn eigen charme. Weet jij nog niet zo goed welke stad je wilt gaan bezoeken? Lees dan snel verder. In dit artikel worden de leukste steden van Nederland voor jou op een rijtje gezet.