Drouwenerzand

We konden geen resultaten vinden voor je zoekcriteria.

Drouwenerzand met hotelovernachting

Het attractiepark Drouwenerzand behoort bij lange na niet tot de bekendste attractieparken van het land. Misschien komt dat omdat het park, gelegen in het Drentse plaatsje Drouwen, eigenlijk meer een grote speeltuin is, met attracties die daarop zijn afgestemd. Drouwenerzand richt zich op de doelgroep van kinderen van ongeveer de basisschoolleeftijd, met een kleine uitloop tot brugklassers.
Het park werd opgericht in de jaren vijftig en hanteert al sinds jaar en dag het zogeheten all-inprincipe, waarmee bedoeld wordt dat men onbeperkt mag eten en drinken. Deze kosten worden betaald met de entreeprijs.

Achtbaan van Drouwenerzand

Op het terrein van attractiepark Drouwenerzand bevinden zich 21 attracties. Onder deze attracties is één achtbaan te vinden. Deze achtbaan, de Spinning Coaster, is van het type van de draaiende stalen achtbanen, met een topsnelheid van nog geen 30 kilometer per uur. Dit is in lijn met wat de doelgroep van het attractiepark van een achtbaan verwacht.
Naast deze achtbaan zijn de gebruikelijke attracties voor deze doelgroep te vinden, zoals een carrousel, een rondrijdend treintje, een apenkooi en ponyrijden.

Vakantie vieren op Drouwenerzand

Het attractiepark biedt ook een overnachting aan op het eigen vakantiepark, maar er staan ook genoeg hotels. Toegang tot het attractiepark ligt hier letterlijk naast de deur. Het vakantiepark richt zich voornamelijk op ‘glamping’, dat betekent dat het overnachten is op een camping, maar dan op een luxe manier. Daarnaast zijn er ook boomhutten, bungalows, lodges en een ‘echt’ hotel.

Vooral de ligging van zowel het attractie- als vakantiepark zal veel mensen aanspreken. Zij liggen beide in het gelijknamige natuurgebied Drouwenerzand. Deze omgeving wordt verder opgesierd door twee heuse hunebedden, de toeristische graven waar de provincie Drenthe zo bekend om geworden is. Het vakantiepark fungeert op deze manier tevens als een ideale uitvalsbasis voor een langer weekend weg in het noorden van ons land.
Wie zo’n park maar niets vindt, heeft natuurlijk de mogelijkheid om een hotelaanbieding uit te kiezen; daarvoor bevind je je immers op deze website. Ze bieden veelal een stuk meer comfort en rust dan een camping die bij het park zelf hoort.