Amersfoort

Ontdek Amersfoort en verblijf met een goede aanbieding

Een prachtige stad voor een lekker weekendje of een midweek weg is Amersfoort. Amersfoort heeft een tal van hotels die u via deze site kunt vergelijken.

Een stad die u vanaf het water kunt bekijken, het is mogelijk om met een rondvaartboot door de grachten van het middeleeuwse centrum te varen om zo de mooiste plekje van de stad te zien. Ook kunt u ervoor kiezen om de route zelf te wandelen, dan kunt u gewoon het water volgen.

Zeker de moeite waard is de museumwinkel, het Mondriaanhuis, waar Piet Mondriaan in 1872 werd geboren. De waterpoort die vroeger deel was van de stadsmuur heet Monnikendam, tegenwoordig is dit een restaurant en heet het; Alambiek van Monnikendam. Ook is er de mogelijkheid om in 1 van de torentjes een romantische avond te hebben.
De historische havik is ook leuk om een kijken te nemen. Het is een binnenhaven in een oase van rust waar een keer per jaar een grachtenconcert wordt gehouden.
Houd u van een beetje actie, en bent u niet zo snel bang? Dat is het leuk om aan boord te stappen van de vleermuisboot. Dit kan op vrijdagavond, wanneer het weer het toelaat. Er wordt van alles verteld over vleermuizen door een bioloog, ook een leuke ervaring voor kinderen.