GaiaZOO

GaiaZOO arrangement? Boek een hotel incl entree GaiaZOO

GaiaZOO in de Limburgse gemeente Kerkrade werd in 2005 opgericht onder de naam GaiaPark. Daarmee is het park de jongste dierentuin van Nederland. Dat dat niet alles zegt wijst het lijstje met gewonnen prijzen wel uit: de dierentuin werd door de ANWB meerdere malen uitgeroepen tot leukste uitje van het jaar. Gaia is de godin van de aarde; met de naam wil de dierentuin dan ook de relatie tussen mens, dier en de aarde hebben vastgelegd.

25 hectare aan dieren

Het Limburgse park beslaat zo ongeveer 25 hectare. Het is gelegen in de zogeheten Amstelvallei, waar ook andere attracties te vinden zijn. Het oppervlak van het park maakt het niet bepaald tot een van de grootste parken die we in Nederland kennen, maar genoeg ruimte voor een grote verscheidenheid aan bijzondere dingen.
De indeling van GaiaZOO is niet afwijkend in vergelijking met andere dierentuinen van deze omvang: het park is onderverdeeld in diverse thema’s, of domeinen: de Savanne, de Taiga, de Rainforest en Limburg. De dieren zijn op deze manier steeds in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken. In het laatste domein staan de dieren centraal die in de omgeving van GaiaZOO in het wild leven of in het verleden hebben geleefd. Voor de kinderen zijn er naast de grotere en kleine dieren om te bekijken ook mogelijkheden om te spelen, onder andere in het DinoDome: een grote hal waar de dinosaurussen het thema vormen.

GaiaZOO als uitvalsbasis

Niet alleen op het park zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen voor de toeristische bezoeker. Het park fungeert daardoor als een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Of men nu geïnteresseerd is in het Limburgse heuvellandschap verderop, liever onder een dak wil skiën in SnowWorld of een evenement op het Pinkpop-terrein Megaland wil bijwonen: alles is op vijftien minuten rijden van elkaar verwijderd. In combinatie met een hotelovernachting is verblijf in de buurt van GaiaZoo zo goed voor een heel weekendje weg.