Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp met hotelovernachting

Diergaarde Blijdorp is de dierentuin van Rotterdam. Zij is een van de oudste dierentuinen van het land; meer dan 150 jaar geleden werd het park aangelegd als een plek voor vogels en andere kleine dieren. Sinds jaar en dag is de dierentuin een van de bekendste parken voor dierentuinen van Nederland en een van de drukst bezochte plekken van Rotterdam.

Met treintjes langs de dieren

De dieren binnen Diergaarde Blijdorp zijn verdeeld over een gebied van bijna dertig hectare groot. De gemiddelde bezoeker is dan ook bekaf na een dag slenteren door het park. Om de bezoeker van enig gemak te voorzien, kunnen zij meerijden op kleine treintjes die hen door het hele park rijden. Dieren kunnen op deze manier bekeken worden terwijl je rustig onderuit zit. Daarnaast bestaat er voor de kleine kinderen ook de mogelijkheid om wandelwagentjes te huren. Zo krijg je net wat meer keuzevrijheid dan via een ritje met het parktreintje.
Hoe dan ook zal de trein langs het grootste deel van de dieren rijden. Men komt hier vele tientallen soorten tegen, van groot tot klein. De bekendste bewoner van Diergaarde Blijdorp is zonder twijfel de gorilla Bokito. Hij is uiteraard niet het enige dier dat er verblijft; naast hem zijn er onder andere giraffes, rendieren, struisvogels, ringstaartmaki’s, wasberen en prairiehonden. De dieren zitten verspreid over de continenten, ingericht als de themagebieden Oceanium, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en Afrika.

Kortingen en arrangementen bij Diergaarde Blijdorp

Zoals zovele dierentuinen maakt ook Diergaarde Blijdorp gebruik van het idee om bezoekers te lokken met kortingen en arrangementen voor hotelovernachtingen. Kortingen voor Diergaarde Blijdorp komen veelal bij supermarkten vandaan of bij gelegenheid van andere speciale acties. De aangeboden arrangementen verschillen er in doel, prijs en grootte en ze willen nog al eens wisselen. Het is daarom raadzaam om deze pagina in de gaten te houden voor toekomstige acties, vooral voor de veel terugkerende hotelaanbiedingen.
Veelal zijn kortingen en arrangementen ook betrokken bij uitstapjes in de directe omgeving van de dierentuin. De dierentuin is immers een prima uitvalsbasis om diverse locaties en evenementen in de stad Rotterdam te bezoeken. Ook daar wordt steevast met kortingen en arrangementen door ingespeeld door Diergaarde Blijdorp, bijvoorbeeld een hotelovernachting in de buurt.