Hotelaanbiedingen Blog
de-10-populairste-bezienswaardigheden-van-nederland-die-jij-nog-niet-hebt-gezien

De 10 populairste bezienswaardigheden van Nederland die jij nog niet hebt gezien

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn kleurrijke tulpen, oude molens, heerlijke kaas, belangrijke Rotterdamse haven en ook om de prachtige Amsterdamse grachtenpanden. Het land heeft veel te bieden, zowel aan buitenlandse toeristen als aan toeristen uit eigen land. De rijke historie van ons kleine land is vandaag de dag in veel Nederlandse steden nog steeds goed zichtbaar. Dit trekt veel toeristen aan. Toch slaan we ons eigen land vaak over als we iets nieuws willen ontdekken. Dat is jammer, want er zijn zoveel bijzondere plekken, mooie bezienswaardigheden en zinderende attractieparken in Nederland. Heb je zelf de 10 populairste bezienswaardigheden van Nederland allemaal al eens gezien? 

Hieronder staan deze tien populaire bezienswaardigheden voor je op een rij. Ondanks dat niet alle bezoekersaantallen makkelijk te herleiden zijn is dit een goede inschatting van de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland. Verwachtte jij al deze attracties in de top tien? Of zit er een verrassing tussen? Wees toerist in eigen land en streep alle tien populairste bezienswaardigheden van Nederland van je lijstje af. Daar ben je wel even zoet mee. De top tien leidt je namelijk van het hoge noorden, naar het oosten en naar het zuiden van ons land. 

Bezienswaardigheid: de Efteling

de Efteling Fata Morgana. Bron foto efteling.nl

Populairste bezienswaardigheid in Nederland: De Efteling

De Efteling is het meest bezochte attractiepark van Nederland én de meest bezochte bezienswaardigheid van Nederland. Het attractiepark trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen (!) bezoekers. Betekent dit enorme bezoekersaantal ook dat je lang in de rij moet staan voor iedere attractie? Nee, niet voor iedere attractie. Al zijn er natuurlijk wel een aantal beroemde en populaire attracties waar je op drukke dagen en drukke tijdstippen een wachtrij kunt verwachten. Maar als je aan een willekeurig persoon die net uit de Droomvlucht stapt vraagt of de rit het wachten waard was, zegt die vrijwel zeker met een grote glimlach op zijn gezicht ‘ja’.

Wie nog nooit in de Efteling is geweest verbaast het misschien dat zowel jong als oud fan is van het attractiepark. Het park biedt een leuk dagje uit dat niet te vergelijken is met een ander attractiepark in Nederland. Dwaal bijvoorbeeld door het Sprookjesbos en spring daarna in de Vogelrok voor wat actie en spanning. Er is voor ieder wat wils.

De Efteling is het hele jaar door open en is ook in de winter populair. Dat komt doordat de Efteling in de winter wordt omgetoverd tot de magische ‘Winter Efteling’. Een nadeel van een bezoek aan de Efteling met het hele gezin is dat de entree prijzig is, een goed idee is om een Efteling arrangement te boeken. Voor wie dit bijzondere park nog nooit heeft gezien is het geld het misschien wel waard. Een ding is zeker: als er één attractiepark in Nederland is dat je gezien moet hebben dan is dat zeker de Efteling. 

Grachten van Amsterdam

Op een na populairste bezienswaardigheid in Nederland: Een tocht over de Amsterdamse grachten

Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar de stad Amsterdam. De wereldberoemde stad is misschien zelfs bekender dan het land waarin hij zich bevindt. Als je in een willekeurig land op reis bent en laat weten dat je uit Nederland komt dan is de eerste reactie vaak: ‘’Amsterdam?’’. Onze mooie hoofdstad heeft veel te bieden aan binnenlandse- en buitenlandse toeristen. Denk bijvoorbeeld aan alle bekende musea, prachtige historische gebouwen en natuurlijk aan de sfeervolle grachten die door de stad kronkelen. Deze grachten zijn de tweede populairste bezienswaardigheid van Nederland. Naar schatting varen jaarlijks zo’n vier miljoen toeristen over de Amsterdamse grachten. De rederijen hebben het er maar druk mee! 

Een tweetal rederijen, Lovers Canal Cruises en 7 Stromma, voeren beide meer dan 1,4 miljoen toeristen over de prachtige grachten. Er zijn natuurlijk nog veel meer rederijen in de stad waardoor het totaal aantal bezoekers een stuk hoger ligt. De populariteit van rondvaarten is niet vreemd; wie naar Amsterdam komt wil de stad gegarandeerd van het water bekijken. Vanaf het water ziet de stad er namelijk nog mooier uit. 

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam. Foto: Erik Smits

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Wie Amsterdam bezoekt zal ongetwijfeld langs het Rijksmuseum lopen en even stilstaan voor het imposante gebouw. Het gebouw in historische stijl werd in het einde van de 19e eeuw ontworpen door Pierre Cuypers. Het museum was en is een prachtig stukje geschiedenis met aan de binnenkant nog veel meer geschiedenis in de vorm van wereldberoemde kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars. Het is dus absoluut de moeite waard om de Rijksmuseum in te gaan zodat je ook de binnenkant van het gebouw (en de inhoud) kunt bewonderen. 

Het Rijksmuseum heeft wisselende tentoonstellingen waarin je wordt meegenomen door verschillende eeuwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zo heeft het museum bijvoorbeeld 8000 topstukken in huis die het verhaal vertellen van Nederlandse kunst en geschiedenis. Het hoogtepunt uit de collectie is voor velen de Nachtwachtzaal waar je Rembrandt’s enorme meesterwerk kunt bewonderen. Heb je de Nachtwacht nog nooit in het echt gezien? Breng dan zeker een bezoek aan het Rijksmuseum tijdens je dagje uit of weekendje weg in Amsterdam. 

De historische hoofdstad heeft overigens nog veel meer te bieden. Het zal je dan ook niet verbazen dat het Rijksmuseum niet het enige museum in Amsterdam is dat deze top tien heeft gehaald. Combineer je bezoek aan deze bezienswaardigheden daarom met een overnachting (of twee natuurlijk). Zo streep je alle top bezienswaardigheden van je lijstje. Met deze scherpe hotelaanbiedingen haal je het meeste uit je weekendje weg in Amsterdam.

de-10-populairste-bezienswaardigheden-van-nederland-die-jij-nog-niet-hebt-gezien

Interieur Van Gogh Museum in Amsterdam Foto: Jan Kees Steenman

Van Gogh Museum in Amsterdam

We blijven nog even in Amsterdam voor de vierde populaire bezienswaardigheid in Nederland. Aan het Museumplein vind je namelijk het Van Gogh Museum. Van Gogh is een van de bekendste schilders ter wereld. Zijn interessante levensverhaal en imposante kunstwerken trekken bezoekers van over de hele wereld naar het Museumplein. In 2019 trok het museum 2,1 miljoen bezoekers uit 110 verschillende landen. Of je nou uit Japan komt of uit Nederland; dit museum is een echte must-see bezienswaardigheid in onze hoofdstad. 

Het Van Gogh museum heeft een permanente tentoonstelling van Van Gogh’s meesterwerken. Denk bijvoorbeeld aan zijn wereldberoemde zelfportretten en de ‘zonnebloemen’. Naast deze schilderijen zijn in het museum ook tekeningen en brieven tentoongesteld die de belangrijke aspecten van Van Goghs kunst en leven uitlichten. Mocht interesse hebben in andere musea’s in combinatie met een hotelovernachting kun je ook deze museum arrangementen pagina eens bekijken. Hier vind je allerlei verschillende hotels met arrangementen van verschillende musea’s in Nederland.

Zaanse Schans molens

Molens bij Zaanse Schans

Molens kijken op de Zaanse Schans

Voor veel buitenlanders is de Zaanse Schans hét plaatje dat ze in gedachten hebben als ze ‘Nederland’ horen. De pittoreske Zaanse Schans, onderdeel van Zaandam, staat namelijk bekend om zijn molens en klompen. Het plaatsje ligt op een steenworp afstand ligt van Amsterdam. Dit maakt het een perfect uitje voor wie een weekendje in Amsterdam is en even aan de drukte wil ontsnappen. Tenminste, aan de stadse drukte. De Zaanse Schans staat immers op de vijfde plek als meeste bezochte bezienswaardigheid van Nederland. Echt rustig is het er dus niet. In 2019 liepen er namelijk twee miljoen bezoekers door de kleine straten. 

De Zaanse Schans is zó typisch Nederlands dat voor Nederlanders haast een beetje cliché is. En juist daarom is het leuk om het eens met eigen ogen te zien.

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Ben je een dagje uit of weekendje weg in de buurt van- of in Rotterdam met de kinderen? Dan maak je het hele gezin blij met een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Lijkt het je leuk om een Diergaarde Blijdorp in Rotterdam te bezoeken met een overnachting? Wij zoeken dagelijks de goedkoopste arrangementen voor Diergaarde Blijdorp. Deze dierentuin is een van de oudste dierentuinen van Nederland en is verschillende keren uitgeroepen tot mooiste dierentuin van Nederland en zelfs van de Benelux. Hierdoor trekt deze dierentuin jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers, wat het een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Nederland maakt. 

Wanneer je door Diergaarde Blijdorp wandelt waan je jezelf in verschillende werelddelen. Ieder werelddeel heeft verrassingen voor je in petto en biedt huis aan verschillende dieren. En dat allemaal midden in Rotterdam.

de-10-populairste-bezienswaardigheden-van-nederland-die-jij-nog-niet-hebt-gezien

Attractiepark Duinrell Foto: Beeldbank Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell

Op nummer zeven van meest bezochte bezienswaardigheden van Nederland staat het attractiepark Duinrell. Dit populaire attractiepark trekt jaarlijks bijna 1,4 miljoen bezoekers. Die bezoekers komen niet alleen voor attracties als de Falcon, de rodelbaan en de Splash, maar ook voor het avontuurlijke Tikibad. Dit zwemparadijs heeft verschillende zwembaden en veel verschillende glijbanen; de een nog spectaculairder dan de ander. Zo vlieg je in de Starfright en Moonlight bijvoorbeeld op een band door verlichte tunnels. Een van de bekendste waterglijbanen uit het waterpark is misschien wel de Cycloon. In die achtbaan eindig je in een trechter waarna je recht naar beneden valt. 

Het bovenstaande klinkt misschien alsof Duinrell en het Tikibad alleen leuk zijn voor oudere kinderen en volwassenen. Het attractiepark is echter ook een favoriet onder de jongsten en voor wie niet van steile en snelle achtbanen en glijbanen houdt. Er zijn namelijk ook genoeg rustigere attracties en kindvriendelijke waterglijbanen. 

De Uithof in Den Haag

De Uithof in Den Haag. Foto deuithof.nl

De Uithof in Den Haag

Als je aan de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland denkt, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan de Uithof in Den Haag. Toch trekt dit sportcentrum jaarlijks bijna 1.4 miljoen bezoekers. Ongeveer net zoveel als Duinrell dus! De Uithof is een veelzijdig sportcentrum waar je allerlei leuke activiteiten kunt doen. Het sportcomplex bestaat uit verschillende delen en heeft voor ieder wat wils. Zo kun je er bijvoorbeeld ijshockey spelen in de ijshockeyhal, karten op een kartbaan, klimmen op de klimmuur, schaatsen op de 400 meter lange ijsbaan en zelfs skiën op een 211 meter lange indoor skipiste. Dit laatste kan het hele jaar door, zelfs tijdens een zomerse hittegolf. 

Doordat je zoveel verschillende sporten kunt doen op De Uithof is het dé plek voor een dagje uit als je even aan de stad wilt ontsnappen. Het centrum ligt aan de rand van Den Haag waardoor een ochtend skiën prima te combineren is met een strandwandeling bij zonsondergang. Dit originele weekendje weg hoeft overigens helemaal niet duur te zijn als je kiest voor een goede hotelaanbieding in Den Haag

de-10-populairste-bezienswaardigheden-van-nederland-die-jij-nog-niet-hebt-gezien

Tulpen bij het ARTIS-Aquarium. Foto ARTIS, Ronald van Weeren

Dierentuin Artis in Amsterdam

Midden in onze hoofdstad, tussen alle chaos en drukte, wonen giraffen, pinguïns en apen. Deze opvallende inwoners wonen binnen de muren van de oudste dierentuin van Nederland, genaamd Artis. Artis is een prachtige dierentuin die leuk is voor jong en oud. Daardoor zijn er jaarlijks zo’n 1,4 miljoen bezoekers die aapjes komen kijken. Tijdens een bezoek aan deze prachtige historische stadsdierentuin kun je echter veel meer zien dan alleen dieren. Zo heeft de dierentuin ook een imposante kunstcollectie, een planetarium en een zoologische bibliotheek. Ook deze dierentuin staat op onze speciale arrangementen pagina voor dierentuinen.

Een van de grootste publiekstrekkers van Artis blijft toch echt de vlindertuin. Binnen in deze grote warme kas vliegen de mooiste vlinders rond. Neem een kaart mee en probeer alle soorten te spotten. Daar ben je wel even zoet mee. In de zomer zijn er in Artis overigens ook speciale ‘zoomeravonden’. Tijdens die avonden is er vaak muziek en zijn er leuke workshops voor kinderen. Deze avonden zijn gegarandeerd een succes bij de kids en zijn ook voor jou een heerlijke avond in de dierentuin. Er staan maar liefst 2 dierentuinen in deze lijst: Artis en Diergaarde Blijdorp. Wil je liever een andere bezoeken? We hebben al eens geschreven over alle dierentuinen in Nederland.

de-10-populairste-bezienswaardigheden-van-nederland-die-jij-nog-niet-hebt-gezien

Foto: Keukenhof Beeldbank

Typisch Hollandse bezienswaardigheid: de Keukenhof

De Nederlandse tulp is wereldberoemd. Ze staan leuk op een vaas, maar ze staan ook prachtig in dit bloemenpark. Daar staan ieder voorjaar namelijk meer dan zeven miljoen bloembollen in bloei. Het resultaat: een spectaculaire zee aan kleuren van de 800 verschillende soorten tulpen. Deze bloemenzee staat op nummer tien van de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland. Het is een typische Nederlandse attractie die veel buitenlandse toeristen trekt. Het is echter ook een leuk uitje voor wie in Nederland woont. 32 Hectare aan bloemen is namelijk voor ieder oog indrukwekkend. Dit prachtige bloemenpark ten noordwesten van Lisse trekt jaarlijks rond de 1,3 miljoen bezoekers. Het is een perfecte dagattractie in het voorjaar. Een bezoek aan de Keukenhof is namelijk gegarandeerd een fleurig en kleurrijk dagje uit. 

Naast de 32 hectare aan bloemen kun je in dit park ook door inspiratietuinen wandelen, bloemenshows bekijken en andere evenementen bijwonen. Een bezoek aan de Keukenhof is misschien niet het meest spannend voor kinderen, maar je bent er zelf zeker niet snel uitgekeken. Verken het uitgestrekte park makkelijk te voet, met een elektrische boottocht, of zelfs met een gehuurde fiets of tandem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen