Burgers ZOO

Hotelovernachting met entree bij Burgers ZOO Arnhem

Koninklijke Burgers’ Zoo is een dierenpark in Arnhem, in de Nederlandse provincie Gelderland. De dierentuin, vernoemd naar zijn oprichter Johan Burgers en zo’n beetje midden op de Veluwe gelegen, vierde in 2013 zijn honderdjarige bestaan en is met zijn meer dan een miljoen bezoekers per jaar niet alleen de meest bezochte dierentuin van het land, maar het op drie na meest bezochte dagje uit van Nederland.

De thema’s van Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo zet in op exotische diersoorten en verdeelt deze soorten op verschillende ‘eco-displays’, steeds te bezichtigen in een van de hierna genoemde themagebieden. Het park is ongeveer 45 hectare groot en wordt eigenlijk continu vernieuwd met een uitruil van dieren met andere dierentuinen in Europa. Dit is onderdeel van het duurzaamheids- en natuurbeschermingsprogramma.
Het park is verdeeld in verschillende themagebieden die steeds inspelen op de natuurlijke leefomgeving van de dieren die er onderdak krijgen. De themagebieden zijn Burgers’ Safari, Burgers’ Bush, Burgers’ Mangrove, Burgers’ Desert, Burgers’ Ocean en Burgers’ Rimba. Het dierenbestand loopt in deze gebieden uiteen van pinguïns tot jachtluipaarden en van Maleise beren tot giraffes.

Arrangementen bij Burgers’ Zoo

Zoals ieder park heeft men ook bij Burgers’ Zoo de keuze uit een hele rits aan arrangementen en kortingen, soms in combinatie met activiteiten in de directe omgeving van het park en de stad Arnhem. In de omgeving kan het Nationaal Park de Hoge Veluwe bijvoorbeeld moeilijk worden gemist: het grootste natuurpark van Nederland is ideaal te combineren met een bezoek aan Burgers’ Zoo.
Binnen het park richten de arrangementen zich vooral op combideals tussen een toegangskaartje en activiteiten in het park zelf, zoals een diner in het restaurant of een activiteit speciaal gericht op kinderen. Ook worden er alles-in-éénarrangementen aangeboden die het verblijf in de dierentuin niet alleen goedkoper maken, maar ook nog eens een stuk completer, bijvoorbeeld met een overnachting in een nabijgelegen hotel.