Efteling

Hotels in de buurt van de Efteling

De in het Brabantse plaatsje Kaatsheuvel gevestigde Efteling is het grootste en drukst bezochte thema- en attractiepark van Nederland. De wortels van het park liggen in de jaren dertig, toen er op de huidige locatie een wandelpark werd geopend. Inmiddels beslaat het themapark meer dan 70 hectare aan grond en trekt het vijf miljoen bezoekers per maand, waarmee het andere parken in Nederland op grote achterstand heeft gezet. De Efteling is daarnaast ook internationale allure, onder meer met prijzen voor beste pretpark van Europa in 1972 en beste pretpark ter wereld in 1992.

Rijken van de Efteling

Om het park nog enigszins overzichtelijk te houden, is het gedeelte met attracties opgedeeld in vijf verschillende themagebieden, die in Efteling-termen worden aangeduid als Rijken. Dit zijn achtereenvolgens het Fantasierijk, het Marerijk, het Anderrijk, het Reizenrijk en het Ruigrijk.
Het sprookjesbos maakt de Efteling wat gebieden betreft, los van de accommodaties voor overnachtingen die hierna nog zullen worden besproken, helemaal af. In de verschillende rijken staan de bekende en onbekendere attracties van het park. Hieronder bijvoorbeeld de Piraña (de wildwaterbaan), de Fata Morgana (een rit in het donker), de PandaDroom (een 3D-bioscoop) en het spookhuis het Spookslot. Misschien wel de bekendste attractie van de Efteling is de Python, bij de opening in de jaren tachtig de grootste achtbaan van Europa.

Meer dan een pretpark alleen

Alle hectare die de Efteling rijk is worden niet allemaal benut door de attracties. De Efteling is immers veel meer dan een alleen een pretpark. Daarnaast bevinden zich er een theater, een golfpark en een vakantieverblijf voor zieke kinderen. Voor bezoekers zijn er in de afgelopen jaren verschillende soorten accommodaties gecreëerd en het park blijft deze mogelijkheden ook steeds uitbreiden.
Momenteel is er sprake van twee hotels en een vakantiepark. Die laatste ligt aan de rand van het bosrijke gebied waar het terrein van de Efteling bekend om staat. Bij de hotels worden vaak verschillende kortingsacties en andere aanbiedingen aangeboden. De recentste vind je uiteraard altijd hier.