Dierentuin arrangementen

Hotelovernachting en entree in een van de dierentuinen van Nederland

Dierentuinen heb je in alle soorten en maten. Een aantal dierentuinen is klein van stuk, maar gevarieerd in de dieren die je er kunt bezichtigen. Andere dierentuinen zijn wat oppervlakte betreft van grotere omvang, maar specialiseren in één specifieke dierensoort. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn, dat vrijwel alleen maar gevogelte laat zien. Een bekender voorbeeld van een dergelijk nichepark is het Dolfinarium, dat zich richt op het houden van dolfijnen en andere grote waterdieren.
De meeste dierentuinen echter hebben een zeer groot oppervlak en een groot scala aan verschillende dieren, van olifanten en ijsberen tot vogels en vissen. De gemiddelde Nederlandse dierentuinen van deze soort zijn zo makkelijk minimaal 15 hectare groot en vaak ook van allerlei gemakken voorzien. En aangezien een bezoek aan de dierentuinen zowel voor jong als oud wat wils biedt, is een kortingscode of arrangementen nooit mis. Handig dus om in de gaten te houden!

Combideals bij dierentuin-horeca

In dierentuinen zelf worden activiteiten gehouden en is vaak horeca aanwezig. In plaats van allerlei eten en drinken zelf de hele dag mee te slepen, is het wel zo makkelijk en gezellig om ter plaatse iets te nuttigen, veelal in het thema van de dierentuin zelf. Combideals tussen een toegangskaartje en een lunch of ontbijt zijn graag geziene arrangementen van dierentuinen. Zulke arrangementen komen vaak voorbij en besparen nog al eens op de kosten; aanbevolen dus om ze in de gaten te houden bij je favoriete dierentuin.

Dierentuin-bezoek met overnachting

Een andere geliefde combinatie bij arrangementen die met dierentuinen te maken hebben zijn combideals tussen een bezoek aan het park en een overnachting in een nabijgelegen hotel. Vaak werkt zo’n arrangement een van de twee kanten uit: enerzijds krijg heb je arrangementen waarbij je met je reservering bij het hotel ook een toegangsbewijs voor het dierenpark krijgt; anderzijds werkt het soms andersom: dan is de overnachting inbegrepen bij het toegangsbewijs van de dierentuin die er om de hoek ligt.