Museum arrangementen

Hotelovernachting inclusief toegang tot een museum

Hoewel het stoffige imago van musea anders zou doen vermoeden, is het aanbod van musea in Nederland zo groot dat er eigenlijk voor ieder wat wils is. Zowel voor jong en oud als voor man en vrouw: ieder heeft zo zijn voorkeur voor bepaalde musea. Of het nu om een nichemuseum gaat of een museum dat van alles wat tentoonstelt, de meesten komen aan hun trekken.
Het grote pluspunt van musea is dat de meeste ervan een snel wisselende tentoonstelling hebben. Enerzijds betekent dat dat je er snel moet zijn bij een bezoek, maar het betekent ook dat je altijd weer terug kunt om je (opnieuw) te laten verrassen. Het snel wisselende aanbod van tentoonstellingen werkt ook door in het aanbod van arrangementen.

Museum, restaurant, souvenirwinkel

Veel musea hebben een kleine uitbreiding naast hun werkzaamheden met betrekking tot de collectie. Zo hebben de meeste musea een souvenirwinkel, bijvoorbeeld voor boeken met achtergrondinformatie over de collectie. Grotere musea hebben veelal een gedeelte met een restaurant, waarin mensen na een bezoek aan het musea zelf nog eens rustig kunnen napraten over al hetgeen ze die dag hebben bekeken. Musea bieden je met deze faciliteiten een heel complete ervaring tijdens zo’n dagje weg – het is niet meer alleen kijken, maar ook napraten en uitrusten.

Een museum-arrangement

Arrangementen die door musea worden aangeboden hebben dan ook vaak te maken met een combinatie van een bezoek aan het museum en bijvoorbeeld een kortingsvoucher voor een diner, lunch of ontbijt in het restaurant. Ook zijn er vaak arrangementen beschikbaar met korting in de souvenirwinkel of elders, soms in samenwerking met andere instellingen, accommodaties en/of musea.
Zoals reeds eerder vermeld is een bijeffect van de snel wisselende collecties en tentoonstellingen daaruit dat ook de arrangementen nogal op een snel tempo langskomen en weer verlopen. De enige remedie daarvoor is de pagina’s van je favoriete museum goed en regelmatig in de gaten te houden voor nieuwe acties.
Wie de collectie te groot vindt om in één dag te bezoeken of zo bijzonder dat hij de volgende dag graag nog eens langskomt, is een weekendlang verblijf een ideale manier om dit te bewerkstelligen. Er is geen museum waarbij geen hotel staat – in combinatie met een hotelaanbieding bespaar je zo ook nog eens extra op de kosten.