Hotelaanbiedingen Blog
10-tips-wat-te-doen-in-den-haag-ideaal-voor-een-stedentrip

10 tips wat te doen in Den Haag ideaal voor een stedentrip

Ga je een weekendje Den Haag en ben je benieuwd wat je hier allemaal kan doen? Den Haag is een prachtige stad waar onze regering huist en de koninklijke familie een aantal paleizen heeft. De stad staat vol statige panden uit de Gouden Eeuw, moderne architectuur, groene parken en natuurlijk het strand van Scheveningen. Kortom, een veelzijdige citytrip met voor ieder wat wils! Heb je nog geen accommodatie gevonden in Den Haag waar ja gaat overnachten? Wij hebben een overzicht van alle aanbiedingen en arrangementen van hotels in Den Haag waar je gemakkelijk een goede deal kan vinden om te overnachten.

1 – Het Binnenhof

Wie een bezoek aan Den Haag brengt moet natuurlijk even een kijkje nemen op het Binnenhof met de Ridderzaal, hofvijver en het torentje van onze Minister President. Loop via de bekende toegangspoort het historische Binnenhof binnen en maak een wandeling over het plein. Met een rondleiding kan je ook binnen een kijkje nemen, neem plaats in de Tweede Kamer en bestijg de trappen van de Ridderzaal.

2 – Paleis Noordeinde

Op loopafstand van het Binnenhof vind je Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning. Een prachtig en imposant gebouw dat zeker een bezoekje waard is. Wappert de vlag? Dan is koning Willem-Alexander aanwezig. Het paleis is helaas niet toegankelijk voor bezoekers. De Paleistuin daarentegen, is wel open voor publiek en is een heerlijke plek om even tot rust te komen of heerlijk te picknicken.

3 – Het Vredespaleis

Den Haag staat wereldwijd bekend als stad van vrede en recht en dat is te danken aan, één van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad, het Vredespaleis. Een indrukwekkend gebouw dat het Internationaal Gerechtshof huisvest. Naast de ingang van het Vredespaleis vind je niet alleen het bezoekerscentrum, maar ook de Eeuwige vredesvlam. De vlam wordt omringd door het Wereldvredespad, een pad dat bestaat uit 196 stenen uit 196 landen met o.a. een steen van Robbeneiland en één uit de Berlijnse Muur. Een aantal keer per jaar zijn de deuren van het Vredespaleis geopend voor publiek en kan je met een gids de belangrijkste ruimtes bezoeken.

4 – Uitwaaien in Scheveningen

Pal in de achtertuin van Den Haag vind je het strand van Scheveningen. Met de tram vanuit de binnenstad ben je hier in een mum van tijd. Je stapt direct achter het strand uit en loopt langs het bekende Kurhaus via de boulevard zo het strand op. Maak samen een strandwandeling, bouw een zandkasteel, ga lekker zonnebaden of neem een verfrissende duik in de zee. Genoeg gehad van het strand? Flaneer over de boulevard, bezoek één van de vele hippe strandtenten en loop over de bekende pier naar het reuzenrad.

5 – Ontdek de Haagse Hofjes

Met meer dan 100 hofjes is Den Haag met recht een echt hofstad. Stuk voor stuk verborgen plekjes, die je vanaf de straat nauwelijks kunt zien. Bij de meeste mag je gewoon binnenlopen en dat geeft je een unieke kijk in deze wondere wereld. Loop bijvoorbeeld door het Hofje van Nieuwkoop of de Hof van Wouw, een prachtige oase van rust in de drukke Haagse binnenstad. Bedenk hierbij wel dat hier gewoon mensen wonen en ga bezoek ze daarom met respect.

6 – Bezoek interessante musea

Den Haag ademt kunst en cultuur en biedt volop mogelijkheden voor musea liefhebbers. Aanschouw de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis. Bewonder meesterwerken als het “Meisje met de Parel” van Johannes Vermeer, “Zelfportret” van Rembrandt van Rijn, en vele andere topstukken. Het Gemeentemuseum is hét museum voor moderne kunst en is met 160.000 kunstwerken één van Europa’s grootste kunstmusea. Bovendien is het de thuishaven van Piet Mondriaan, in het museum vind je maar liefst 300 van zijn werken. Een ander bekend museum in Den Haag is Escher in Het Paleis. Hier worden de wereldberoemde en fantasievolle prenten van de Nederlandse graficus M.C. Escher tentoongesteld in het voormalige winterpaleis van koningin Emma.

Een andere must-see voor de kunstliefhebber is Panorama Mesdag. Een gigantisch schilderij van maar liefst 14 meter hoog en 120 meter lang dat tentoon wordt gesteld in een speciaal ontworpen rotondegebouw. Via een geheime tunnel en een trapje kom je binnen en dan .. Is het net alsof je in het 19e eeuwse Scheveningen bent! Hoewel Panorama Mesdag al leuk kan zijn voor kinderen is Madurodam een absolute aanrader met de kids. Hier ontdek je de belangrijkste plekken van Nederland in het klein en zijn er tal van leuke activiteiten voor de kinderen.

7 – Verken de stad vanaf het water

Wil je Den Haag op een unieke manier ontdekken? Maak dan een boottocht over de Haagse grachten. Stap aan boord van een van de boten van de Ooievaart en geniet 1,5 uur lang van al het moois dat de stad te bieden heeft. De gids kent Den Haag op z’n duimpje en vertelt je alles wat je over de stad moet weten. Tickets en info vind je op de site van De Ooievaart. Een tip: vlak bij de opstapplaats vind je café de Paas, een absolute favoriet bij de locals, omdat hier bijna alle bieren worden geserveerd.

8 – Veelzijdig winkelen in Den Haag

Den Haag is een absolute walhalla voor winkelliefhebbers. Met een veelzijdig winkelaanbod: van bekende warenhuizen en populaire ketens tot karakteristieke boetiekjes en typische Haagse winkels, vind je hier voor ieder wat wils! Ga je winkelen? Neem dan zeker even een kijkje in de Piet Heinstraat, Frederik Hendriklaan en op de Denneweg. Een van de meest elegante winkelstraten van de stad is het Noordeinde, hier vind je flagshipstores van bekende merken en toonaangevende juweliers. Is het weer niet zo best? Ga dan shoppen in de Haagse Passage, een van de mooiste passages van de wereld en een UNESCO Werelderfgoed. Shop in een schitterende setting van loopbruggetjes, arcades en glazen koepels en scoor een nieuwe outfit!

9 – Relaxen in het Zuiderpark

Heb je even genoeg gehad van de drukte in de stad? Zoek dan het rustige groen op van het Zuiderpark. Het is het oudste park van de stad waar veel mensen komen om samen te wandelen, picknicken, skaten, fietsen of gewoon heerlijk te relaxen. In het park vind je veel bijzondere plekken, zoals de uitzichtheuvel ‘De Villierskopje’ en de middeleeuwse eendenkooi. Bovendien vindt hier elk jaar het grootste gratis festival van Europa plaats, Parkpop. Daarnaast kan je in de zomermaanden vaak genieten van bijzondere concerten in het Openluchttheater Zuiderpark.

10 – Culinair genieten

Last but not least: in Den Haag kan je absoluut culinair genieten, in echt alle denkbare variaties! In een stad die al ontzettend veel te bieden heeft, kan het culinaire natuurlijk niet achterblijven. Je vindt hier niet alleen het hoogste restaurant van Nederland, The Penthouse, maar ook Foodhallen en een rijdend Tramrestaurant Hoftramm. Naast de vele goede en bijzondere restaurants is de stad vol gezellige cafés en terrassen op bijvoorbeeld het Buitenhof en de Grote Markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen