Hellendoorn

We konden geen resultaten vinden voor je zoekcriteria.

Avonturenpark Hellendoorn incl. een hotelovernachting

Het Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark in de buurt van de gelijknamige plaats in de provincie Overijssel. Het relatief kleine park, zo’n acht hectare, begon in de jaren dertig als theehuis, maar zette vanaf de jaren zeventig koers naar het ontwikkelen van een attractiepark. Inmiddels krijgt het park honderdduizenden bezoekers per jaar en is het een economische motor voor de directe omgeving.

Meer dan dertig attracties

Hoewel het park, zoals gezegd, maar acht hectare aan grond beslaat, heeft het toch een vergelijkbaar aantal attracties als andere pretparken met een dergelijke bezoekersstatistiek. Avonturenpark Hellendoorn heeft ongeveer 35 attracties. Hiervan behoren drie stuks tot de categorie achtbanen en zijn er vier waterattracties. daarnaast heeft het park nog een aantal grote attracties die het noemen waard zijn, zoals de Discovery Club, Montezuma’s Revenge, Tarantula Magica en Het Drakennest. Om tegemoet te komen aan de jongste leden van een familie-uitje, zijn er ook familieattracties, zoals glijbanen, een schommelschip, een illusiehuis en een zweefmolen.

Overnachten bij Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt verscholen in de bossen. De plek dient daarom als prima uitvalsbasis voor andere uitgaansgelegenheden in de buurt. Voor wie een heel weekend weg wil, zijn er in de directe omgeving genoeg mogelijkheden om te overnachten. Avonturenpark Hellendoorn biedt deze mogelijkheid niet. Het park zelf verwijst bezoekers door naar ‘de buren’, zoals een camping en een bungalowpark.
Het park helpt bezoekers op weg met informatie over voornamelijk de beschikbare hotels in de directe omgeving. Vanuit het park kan op deze manier de rest van de streek worden ontdekt.
Vaak worden er in samenwerking met de omliggende hotels arrangementen en kortingsacties georganiseerd zodat toeristen een bezoek aan het park en een overnachting in de omgeving nog beter kunnen combineren. Zo is het bijvoorbeeld soms mogelijk om tegen gereduceerd tarief een tweedaags bezoek te brengen aan het park. Acties wisselen echter regelmatig, dus het is raadzaam om pagina’s als deze in de gaten te houden.