Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen met korting? Boek een hotel arrangement!

Het meer dan vijftig jaar oude Safaripark Beekse Bergen in de Brabantse gemeente Hilvarenbeek is een safaripark in een vorm die niet veel parken in Nederland hanteren. Het is dan ook een van de weinige safariparken in zijn soort in de Benelux. Met een oppervlakte van meer dan 120 hectare is het tevens – in ieder geval als we over oppervlakte praten – het grootste park van de Benelux. De hectares zijn verdeeld in water, land en bosgebied waar diverse dieren leven.

Meer dan 150 diersoorten in Safaripark Beekse Bergen

Het door Libéma in beheer zijnde park huisvest meer dan 150 diersoorten die in hun natuurlijke habitat zijn te bezichtigen. Beekse Bergen richt zich niet alleen op een specifieke soort dieren; het dierenbestand is redelijk uiteenlopend. Zo zijn of waren er onder meer Afrikaanse olifanten, nijlpaarden, springbokken, nijlkrokodillen en diverse soorten vogels. Tilapia is de enige vissensoort die het park rijk is.
De genoemde dieren zijn steeds in vier soorten safari’s te bezoeken: per boot, per bus, per auto of te voet. De bezoeker mag bij de autosafari met zijn eigen auto het terrein op om de verschillende dieren in de ogen te kunnen kijken. Tijdens de boot- en bussafari krijgt men leerzame toelichtingen van een gids die met je meereist.

Accommodaties van Safaripark Beekse Bergen

Als een van de weinige parken van Nederland biedt Beekse Bergen een overnachting aan op het terrein zelf. Daar waar je bij andere parken op accommodaties in de buurt bent aangewezen, kun je in Hilvarenbeek ook tijdens je overnachting van de dieren en de omgeving, met de prachtige natuur, genieten. Dit gedeelte van het park heet Safari Resort.
Voor hen die een minder avontuurlijke overnachting wensen bestaat er de mogelijkheid om een accommodatie te huren in het nabijgelegen vakantiepark of om te kamperen op camping van Beekse Bergen.
Natuurlijk bestaat er bovenal ook gewoon de mogelijkheid om een hotel in de buurt te overnachten; deze bieden de meeste rust en comfort; bovendien hebben we verschillende hoog oplopende kortingen en aanbiedingen voor hotels in de omgeving beschikbaar.