Wildlands Zoo Emmen

Wildlands Zoo Emmen met hotel

Wildlands Adventure Zoo Emmen, vóór de heropening onder deze naam in 2016 bekend als Dierentuin Emmen, is een prachtig nieuwe dierenpark met allerlei verschillende soorten dieren. Het nieuwe park is ruim 24 hectare groot en herbergt tientallen verschillende dieren. In totaal leven er tegen de 7000 individuele dieren in de Drentse dierentuin.

De drie werelden van Wildlands Zoo Emmen

De 24 hectare van het dierenpark zijn onderverdeeld in drie verschillende themagebieden, die steeds werelden genoemd worden. De dieren die in ieder deel van het park leven worden geplaatst binnen de eigen natuurlijke leefomgeving. Deze themagebieden zijn dan ook ingericht naar drie verschillende gebieden met hun eigen klimaat én cultuur.
Meer specifiek gaat het bij de Wildlands Zoo in de eerste plaats om Jungola, dat is ingericht als jungle en waar vooral jungledieren leven. In de tweede plaats gaat het om Serenga, waar de savanne wordt nagebootst en savannedieren tot hun recht komen. Tot slot is er Nortica, het poolgebied. Hier zijn onder meer de ijsberen, zeeleeuwen, pinguïns en pelsrobben terug te vinden.

Overnachten bij hotels in de buurt van Wildlands

Vanuit de Wildlands Aventure Zoo in Emmen zijn de verschillende hotels om te overnachten steeds op loopafstand bereikbaar. Het aanbod is er breed, met onder andere twee verschillende hotels die beide een eigen restaurant hebben. Natuurlijk was een verblijf in een van de beschikbare hotels in combinatie met een bezoek aan de dierentuin altijd al mogelijk; nieuw is dat het park in samenwerking met deze hotels arrangementen heeft samengesteld. Dat bespaart tegenwoordig een hoop kosten.
Hoewel de inhoud en de prijs van de arrangementen van steeds wisselende aard zijn, kunnen we op deze plaats wel melden dat men soms toegang krijgt tot het park als men in een van de deelnemende hotels overnacht. Andersom is ook mogelijk: dan is de overnachting in het hotel bij de prijs van het entreebewijs van Wildlands Adventure Zoo inbegrepen.