Dolfinarium

We konden geen resultaten vinden voor je zoekcriteria.

Dagje Dolfinarium samen met een hotel overnachting

Het Dolfinarium, aan de rand van de Veluwe in de Gelderse gemeente Harderwijk, is misschien wel een van de bekendste parken van Nederland. Het is geen dierentuin in de klassieke zin van het woord, maar één groot aquarium dat zich richt op zeedieren en zoogdieren die in zee leven. Het Dolfinarium is het enige dolfinarium dat ons land rijk is. Wat ooit begon als een extra park naast een speeltuin, werd in 1965 een heus dolfinarium met dolfijnen. Inmiddels is het park verder gegroeid: niet alleen met meer dolfijnen, maar ook met shows en andere diersoorten die in het water leven.

Niet alleen dolfijnen in het Dolfinarium

Ondanks wat de naam doet vermoeden, is het Dolfinarium lang niet meer enkel en alleen ingericht op enkele dolfijnen. Dat is iets uit het verleden. Sinds jaar en dag houdt men er ook zeeleeuwen, zeehonden, een walrus, roggen, haaien, krabben, kreeften en verschillende (andere) vissoorten. In het verleden verbleef er gedurende anderhalf jaar een orka die gevangen werd in de Waddenzee.
Daarnaast houdt men zich bezig met voorstellingen waarin de dieren optreden. Het park heeft daardoor naast elementen uit de dierentuin soms ook elementen uit het theater meegenomen in het bedrijfsconcept en lijkt daarin soms op grote Amerikaanse parken.

Arrangementen en kortingen in combinatie met het Dolfinarium

Zoals de meeste parken zijn er bij het Dolfinarium vaker kortingen beschikbaar en arrangementen te bestellen. Er zijn arrangementen die zich bijvoorbeeld richten op families, zoals de mogelijkheid om in het park een familiedag te organiseren. Het Dolfinarium maakt zo het vieren van een familiereünie mogelijk in combinatie met het bezoek aan de zeedieren in het park. Dit kan natuurlijk ook opgaan voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of een andere gelegenheid waarbij iets te vieren valt. Maar ook aan langere arrangementen is gedacht: zo is er vaker een tweedaagse toegangskaart te bestellen, waarmee men tegen gereduceerd tarief twee dagen lang toegang heeft tot het park. Ideaal tijdens een weekendje weg, zeker in combinatie met een fraaie korting op een hotelovernachting in de buurt.