Thermaalbad Arcen

Hotelovernachting met entree Thermaalbad Arcen

Het thermaalbad Arcen is een luxe kuuroord in het gelijknamige plaatsje dat tot de gemeente Venlo behoort. Het werd geopend in 1989 geopend als een van de eerste kuuroorden van deze opvang en kreeg deze naam mee, die verwijst naar een specifiek soort water dat ter plekke wordt gewonnen. Dit water, met een temperatuur van zo’n 36 graden, zou geneeskrachtige werking hebben. Daarnaast zou het ontspannend werken – het ingrediënt voor een succesvolle spa.

Verschillende thermaalbaden

Bij het kuuroord in Arcen zijn verschillende thermaalbaden beschikbaar. Het ligt midden in het nationaal park de Maasduinen, waardoor de buitenbaden van het kuuroord een extra dimensie krijgen. Met een toegangspas voor de thermaalbaden krijgt men daarnaast direct toegang tot de sauna’s, zogeheten kneippbaden en ruimten waar men even op adem kan komen.
Naast de thermaalbaden in Arcen zijn er diverse andere voorzieningen. Zo zijn er onder andere stoomcabines, een infraroodsauna en een zonnestudio, maar zijn die niet zomaar toegankelijk als men entree heeft betaald voor toegang tot de thermaalbaden. Hiervoor moet extra worden betaald.
Wellicht tekenend voor de kwaliteit en erkenning van het Thermaalbad Arcen is het gegeven dat het door Duitse deskundigen is erkend als zogeheten ‘Heilbad’, een kuuroord dat voldoet aan bepaalde eisen. Thermaalbad Arcen is de enige spa in Nederland dat als zodanig erkend wordt.

Overnachten bij Thermaalbad Arcen

Niets is zo fijn als direct na een lange, maar ontspannen dag direct het bed in te kunnen kruipen. Dat is het voordeel van Thermaalbad Arcen: het kuuroord deelt het nationaal park de Maasduinen met een vakantiepark, zodat de accommodaties steeds op loopafstand van het kuuroord liggen. Er worden voornamelijk verschillende soorten hotelkamers aangeboden; dat betekent veelal voor ieder wat wils. Een deel van de arrangementen en kortingsacties is vaak gericht op de combinatie van een verblijf bij het kuuroord enerzijds en een overnachting in een hotelkamer bij het kuuroord anderzijds. Zij bieden op deze manier veel mensen een ideaal weekendje weg. In het bijzonder met een hotelaanbieding; dan wordt het weekendje weg er een stuk goedkoper op.