Dierenpark Amersfoort

Hotelovernachting inclusief entree Dierenpark Amersfoort

Het dierenpark in Amersfoort, opgericht in 1948, is een dierentuin aan de rand van de Utrechtse stad Amersfoort dat nog steeds – al sinds de oprichting – wordt beheerd door een en dezelfde familie. Het park ligt pal aan een bosrand. Dit beboste gebied heet Birkhoven en zorgt ervoor dat het park van twintig hectare groot doorloopt in de dierentuin zelf. In 2017 was het voor eerst in het bestaan van het park dat in één jaar tijd een miljoen bezoekers werden verwelkomd.

150 soorten dieren verspreid over twintig hectare

De dierentuin is ruim twintig hectare groot en huisvest ongeveer 150 verschillende dieren. Door uitwisselingen met andere parken, zowel in Nederland als in andere delen van Europa, is de samenstelling van het dierenbestaan steeds van wisselende aard. Wel is er uiteraard een aantal vaste dieren in het park, zoals de Siberische tijger, de chimpansee en de Aziatische olifant.
Alle dieren zijn niet allemaal willekeurig bij elkaar geplaatst. Het park is verdeeld in zogeheten themagebieden, waar ieder dier in zijn natuurlijke leefomstandigheden terechtkomt. Je aanschouwt de dieren daarom in de omgeving waar ze in het wild ook zouden verblijven. Het Dierenpark Amersfoort heeft gekozen voor een indeling met de volgende themagebieden: de Savanne, De Nacht, de Stad der Oudheid, het Woud, de Grote Wildernis, het DinoPark en de Japanse tuin. In die laatste kan men ook genieten van de flora die de natuur te bieden heeft.

Dierenpark Amersfoort als uitvalsbasis

Door zijn ligging in een zeer bosrijk gebied en op korte afstand van een stad als Utrecht is het Dierenpark Amersfoort uitermate geschikt als uitvalsbasis tijdens een weekendje weg. In combinatie met een abonnement van het park kan men hier wanneer het hem uitkomt langsgaan. Daarvoor is ook in de omgeving genoeg te doen. Om meer mensen het park regelmatig te kunnen laten bezoeken, worden er vaak kortingsacties en arrangementen opgetuigd, veelal in combinatie met hotelovernachtingen. Aangezien ze van inhoud behoorlijk kunnen verschillen kun je het beste pagina’s als deze in de gaten houden; voordat je het weet is zo een actie weer voorbij.