Hotelaanbiedingen Blog
10-tips-voor-een-leuk-weekendje-in-gouda

10 tips voor een leuk weekendje in Gouda

Bezoek wereldberoemd Gouda: onze tips

Het Nederlandse Gouda is bekend over de hele wereld. En dat terwijl het bij lange na niet een van de grootste steden van ons land is. Toeristen vanuit allerlei windstreken brengen een bezoek aan de prachtige stad. De grootste reden hiervoor is de heerlijke Goudse kaas. Deze is wereldberoemd en daarmee een attractie op zich. Tijdens een dagje uit of een weekendje weg in Gouda zijn er echter nog veel meer bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. De kaasstad heeft namelijk een rijke geschiedenis die vandaag de dag nog duidelijk te zien als je door het historische centrum van de stad dwaalt. Dit maakt de stad zeker de moeite waard voor jouw dagje uit of weekend weg. 

Gouda ligt in het midden van het Groen Hart. De stad verkreeg in de middeleeuwen zijn stadsrechten en is altijd een rijke stad geweest. Dit was voornamelijk te danken aan de gunstige ligging aan het water die de handel mogelijk maakte. De rijkdom uit het verleden is ook in het heden nog zichtbaar. Het aantal monumentale gebouwen in de stad is niet op een hand te tellen. Maar ook wie niet zo enthousiast wordt van geschiedenis, oude gebouwen, en kaas heeft genoeg te doen en zien in het mooie Gouda. Wist je bijvoorbeeld dat de oer hollandse stroopwafel er zijn origine vindt? Die mag je zeker niet missen tijdens je bezoek.

Hotel aanbiedingen in Gouda: goedkoop overnachten

Wie van plan is langer dan een dag in Gouda te blijven kan overnachten in een van de vele hotels en bed & breakfasts in de stad. De locatie leent zich perfect voor een weekendje weg. Wie is uitgekeken op het historische centrum kan namelijk ook heerlijk rond fietsen of een wandeling maken in het Groene Hart. De mooie kaasstad wordt vaak overgeslagen doordat hij wordt overschaduwd door omliggende steden als Rotterdam, Delft, Den Haag en Utrecht. Ben jij benieuwd waarom de stad jaarlijks toch meer dan een miljoen toeristen trekt? Boek dan een goedkope hotelovernachting in Gouda en ontdek het zelf.

Wil je meer inspiratie over wat je allemaal kunt doen in de kaasstad? Lees dan hieronder welke tien must-see en must-do bezienswaardigheden en activiteiten je volgens ons niet mag missen.

10. Een kijkje terug in de tijd: de traditionele Kaasmarkt

Er zijn twee beroemde kaasmarkten in Nederland die zowel nationale als internationale bekendheid hebben: de markt in Alkmaar en de markt in Gouda. Tijdens je bezoek aan de stad kun je de kaasmarkt dan ook niet overslaan. Mits je er op de juiste dag bent natuurlijk, want tegenwoordig vindt hij alleen op donderdagen van 10 uur ‘s ochtends tot half 1 ‘s middags plaats. 

De kaasmarkt van Gouda kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar het jaar 1395. In de jaren die daarop volgden werd op de traditionele kaasmarkt lokale Goudse kaas verhandeld. De kaashandel bloeide volop in Gouda en heeft de stad roem en faam gebracht. Vandaag de dag is de traditionele kaashandel op de markt bedoeld voor toeristen; vrijwilligers laten je zien hoe de koop en verkoop van kaas vroeger werkte. Dit is een leuk gezicht en een must-see tijdens een donderdag in Gouda.

9. Het stadhuis van Gouda

Als je op de kaasmarkt bent dan functioneert het prachtige stadhuis als de achtergrond van het hele schouwspel. Het imposante gebouw midden op de markt is zeker niet te missen. De bouw van het stadhuis van Gouda begon in 1448 in opdracht van het stadsbestuur. Anno 2020 heeft het stadsbestuur weinig meer te zoeken in dit historische stadhuis. Dat betekent echter niet dat het oude stadhuis volledig buiten gebruik is; zo nu en dan dient hij nog als prachtige trouwlocatie. Heb je geen bruiloft op de planning? En ook geen spectaculaire vergaderzaal of conferentieruimte nodig? Dan kun je het monumentale gebouw helaas niet zomaar van de binnenkant bekijken. Een rondje rondom het gotische gebouw is echter ook al de moeite waard. 

8. Bekijk het glas in lood van de Sint Janskerk

De Sint Janskerk is met zijn 123 meter de langste kerk in Nederland. Ondanks deze imposante lengte ligt hij goed verscholen achter allerlei andere monumentale panden en imposante bouwwerken. Toch is de kerk niet te missen. Dat komt door het bijzondere glas-in-lood dat dateert uit de 16e eeuw. Deze glazen kunst is een goed bewaard gebleven parel die er zowel van de buitenkant als aan de binnenkant van de kerk sprookjesachtig uitziet. De kerk heeft maar liefst zeventig grote rijkelijk versierde ramen die zowel Bijbelse taferelen verbeelden als hoogtepunten uit de Hollandse Renaissance. 

Wie Gouda in december bezoekt kan de Goudse Glazen bij kaarslicht bewonderen. Alle elektrische verlichting op en rond de markt wordt dan namelijk vervangen door kaarslicht. Sfeervoller dan dat wordt het niet!

7. Ontdek Gouda tijdens een gratis stadswandeling 

Gouda is veel meer dan alleen de wereldberoemde kaas en traditionele kaasmarkt. Doordat de stad niet enorm groot is kun je hem goed te voet verkennen. Struin door de mooie klinkerstraten en ontdek wat de kaasstad nog meer te bieden heeft. Er zijn veel gratis stadswandelingen te vinden op het internet, maar je kunt er natuurlijk ook zelf een uitstippelen. Wandel langs het 17e eeuwse Hofje van Letmaet en bekijk het prachtige Hofje van Cincq dat dateert uit begin 1700. Deze hofjes zijn een goed voorbeeld van de rijkdom uit die tijd maar functioneren nu als woningen.

Een andere straat die je wellicht wilt bekijken tijdens je stadswandeling is de Hoge Gouwe. Langs deze prachtige gracht staan in de zomer grote bomen in bloei, maar vind je ook een aantal bijzondere panden. Sta bijvoorbeeld even stil bij nummer 107 waar de Parochie van de H. Johannes de Doper is gevestigd. Dit statige pand werd in 1630 verscholen achter drie huizen gebouwd en is een verborgen schat midden in de stad. 

En nog een kleine tip voor wie van winkelen houdt: breng een bezoekje aan de Lange Groenendaalstraat. In deze mooie straat vind je namelijk allerlei boetiekjes met voor iedereen wat wils.

6. Bezoek het kaasmuseum in de Goudse Waag

Tijdens je oerhollandse stedentrip in Gouda mag een bezoek aan het kaasmuseum niet ontbreken. Mits je van kaas houdt natuurlijk. Al is het museum ook een bezoek waard voor wie geïnteresseerd is in ander oud Hollands vakmanschap en de geschiedenis van de stad. 

Het opvallende gebouw functioneerde natuurlijk niet altijd als museum. Na de bouw in 1668 werd de Goudsche Waag gebruikt om verschillende goederen te wegen, waaronder kaas. De Goudsche Waag werd ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Pieter Post die bijvoorbeeld ook Huis ten Bosch ontwierp en het stadhuis in Maastricht. Het historische gebouw is een bijzonder stukje Nederlandse geschiedenis op zich. 

5. Een must-do tijdens je bezoek aan Gouda: stroopwafels eten

De stroopwafel is zonder twijfel de bekendste Nederlandse koek. De lekkere koek vind zijn origine in Gouda maar is tegenwoordig over de hele wereld verkrijgbaar als Nederlandse zoetigheid. Het is daardoor haast ondenkelijk dat deze koeken een lange tijd alleen maar in Gouda werden gemaakt en gegeten. De eerste wafels werden gebakken door de bakker Gerard Kamphuisen waarna de populariteit van de zoete plakkerige wafel snel groeide. Rond het einde van 1800 waren er zo’n honderd siroopwafelbakkers in de stad te vinden.

Tijdens een bezoek aan Gouda is het proeven van een (of meerdere) stroopwafels daarom een must. Waar je de lekkerste stroopwafel vindt? Daarover zijn de meningen verdeeld. Maar wie dé authentieke siroopwafel wil proberen moet daarvoor bij Kamphuisen Siroopwafels zijn. 

4. Verken de Goudse grachten met een boot, kano of sup

Een rondvaart is nog een leuke manier om de monumentale binnenstad van Gouda te ontdekken. Vanaf het water ziet de stad er namelijk opeens heel anders uit. Het water heeft in Gouda altijd een belangrijke rol gespeeld. Doordat het water werd gebruikt als handelsroute tussen Vlaanderen en andere Hollandse steden verkreeg de stad veel rijkdom. Tijdens een vaartocht over de grachten met een van de rederijen in de stad kom je meer te weten over deze historische vaarroute. 

Er zijn ook andere manieren waarop je de prachtige grachten van Gouda kunt verkennen. Zo kun je een kano of sup huren waarmee je er zelf op uit kunt. Een voordeel van een kano en sup is dat je over de smalle grachten kunt varen waar een rondvaartboot niet in kan. Zo zie je nog nét wat meer en bepaal je lekker zelf het tempo van de tocht. 

3. Een rondleiding in Kaasboerderij Jongenhoeve

Een leuke activiteit buiten de stad is een bezoek aan kaasboerderij Jongenhoeve. De boerderij bevindt zich een aantal kilometer ten zuiden van de stad en ligt dus niet op loopafstand. Maar wie een fiets of auto ter beschikking heeft tijdens zijn weekendje weg in Gouda kan er zo naartoe rijden. 

In de kaasboerderij leer je alles over hoe kaas wordt gemaakt en de geschiedenis van het bedrijf. Je hebt waarschijnlijk al aardig wat kaas achter de kiezen, dus het is hoog tijd meer te leren over hoe het gele goud nou eigenlijk wordt gemaakt. Daarvoor ben je bij Kaasboerderij Jongenhoeve aan het juiste adres. De boerderij verzorgt rondleidingen, heeft een winkel met heerlijke zelfgemaakte producten, en met een beetje geluk kun je er kalfjes aaien. 

2. Nog een oerhollandse bezienswaardigheid in Gouda: de Roode Leeuw

Aan de rand van de oude binnenstad van Gouda staat een oude molen, genaamd de Roode Leeuw. Deze typisch Nederlandse bezienswaardigheid trekt menig buitenlandse toerist. Waarom deze molen ook voor jou de moeite waard is om te bekijken? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Het historische bouwwerk is bijvoorbeeld een van de oudste nog werkende korenmolens in Nederland. De molen werd in 1727 gebouwd en de wieken draaien nog altijd met een beetje hulp van de wind. Dat moet je met eigen ogen zien!

In het monument worden nog steeds verschillende ambachtelijke graan- en meelproducten gemaakt. Benieuwd naar hoe die verse meel smaakt in een door jou gebakken bananenbrood? Dan kun je meel kopen in de winkel direct naast de molen om na je weekendje in Gouda direct aan het bakken te gaan. 

1. Ontspan in de bijzondere Spa Gouda

Een weekendje weg in Gouda is makkelijk vol te plannen met allerlei historische bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Wie weg ging met het idee te ontspannen komt daar waarschijnlijk niet eens aan toe. Om te voorkomen dat je niet uitgerust thuiskomt kun je een ‘verplicht’ rustmoment inplannen. Dat hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn als het klinkt. Boek bijvoorbeeld een bezoek aan Spa Gouda. Deze prachtige spa is gevestigd in een historisch pand uit 1920. De binnenkant van de spa is prachtig opgeknapt door de huidige eigenaren die veel tijd en moeite hebben gestoken in het vinden van tegels, oud marmer en mozaïek. 

Gun jezelf rust en ontspanning als opener of afsluiter van je bezoek aan Gouda. Vind je het moeilijk om de sauna te verlaten? Dan kun je de bovenstaande andere 9 bezienswaardigheden in Gouda ook gerust tijdens een volgend bezoek bekijken.

Hotel aanbiedingen in Gouda

De historische stad Gouda heeft genoeg te bieden voor liefhebbers van cultuur, historie en stroopwafels. Daarom is een dag in de Zuid-Hollandse stad misschien niet genoeg. Al helemaal niet wanneer je een volledige dag onderdompelt in de spa om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Gelukkig zijn er veel hotels in en rondom Gouda waar je goedkoop kunt overnachten tijdens een weekendje weg. Door zijn gunstige ligging is een bezoek aan Gouda ook goed te combineren met een bezoek aan Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Delft. Ook die steden hebben genoeg te bieden voor een uitgebreide stedentrip. 

Wie zoekt naar een goedkope overnachting in Zuid-Holland hoeft overigens niet zelf alle hotels en aanbiedingen te vergelijken. Dat hebben wij alvast voor je gedaan. Dat is wel zo makkelijk, toch? Bekijk hier welke goedkope overnachting jij kunt boeken voor een lekker weekendje weg in Gouda.

Bezoek wereldberoemd Gouda: onze tips

Het Nederlandse Gouda is bekend over de hele wereld. En dat terwijl het bij lange na niet een van de grootste steden van ons land is. Toeristen vanuit allerlei windstreken brengen een bezoek aan de prachtige stad. De grootste reden hiervoor is de heerlijke Goudse kaas. Deze is wereldberoemd en daarmee een attractie op zich. Tijdens een dagje uit of een weekendje weg in Gouda zijn er echter nog veel meer bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. De kaasstad heeft namelijk een rijke geschiedenis die vandaag de dag nog duidelijk te zien als je door het historische centrum van de stad dwaalt. Dit maakt de stad zeker de moeite waard voor jouw dagje uit of weekend weg. 

Gouda ligt in het midden van het Groen Hart. De stad verkreeg in de middeleeuwen zijn stadsrechten en is altijd een rijke stad geweest. Dit was voornamelijk te danken aan de gunstige ligging aan het water die de handel mogelijk maakte. De rijkdom uit het verleden is ook in het heden nog zichtbaar. Het aantal monumentale gebouwen in de stad is niet op een hand te tellen. Maar ook wie niet zo enthousiast wordt van geschiedenis, oude gebouwen, en kaas heeft genoeg te doen en zien in het mooie Gouda. Wist je bijvoorbeeld dat de oer hollandse stroopwafel er zijn origine vindt? Die mag je zeker niet missen tijdens je bezoek.

Hotel aanbiedingen in Gouda: goedkoop overnachten

Wie van plan is langer dan een dag in Gouda te blijven kan overnachten in een van de vele hotels en bed & breakfasts in de stad. De locatie leent zich perfect voor een weekendje weg. Wie is uitgekeken op het historische centrum kan namelijk ook heerlijk rond fietsen of een wandeling maken in het Groene Hart. De mooie kaasstad wordt vaak overgeslagen doordat hij wordt overschaduwd door omliggende steden als Rotterdam, Delft, Den Haag en Utrecht. Ben jij benieuwd waarom de stad jaarlijks toch meer dan een miljoen toeristen trekt? Boek dan een goedkope hotelovernachting in Gouda en ontdek het zelf.

Wil je meer inspiratie over wat je allemaal kunt doen in de kaasstad? Lees dan hieronder welke tien must-see en must-do bezienswaardigheden en activiteiten je volgens ons niet mag missen.

10. Een kijkje terug in de tijd: de traditionele Kaasmarkt

Er zijn twee beroemde kaasmarkten in Nederland die zowel nationale als internationale bekendheid hebben: de markt in Alkmaar en de markt in Gouda. Tijdens je bezoek aan de stad kun je de kaasmarkt dan ook niet overslaan. Mits je er op de juiste dag bent natuurlijk, want tegenwoordig vindt hij alleen op donderdagen van 10 uur ‘s ochtends tot half 1 ‘s middags plaats. 

De kaasmarkt van Gouda kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar het jaar 1395. In de jaren die daarop volgden werd op de traditionele kaasmarkt lokale Goudse kaas verhandeld. De kaashandel bloeide volop in Gouda en heeft de stad roem en faam gebracht. Vandaag de dag is de traditionele kaashandel op de markt bedoeld voor toeristen; vrijwilligers laten je zien hoe de koop en verkoop van kaas vroeger werkte. Dit is een leuk gezicht en een must-see tijdens een donderdag in Gouda.

9. Het stadhuis van Gouda

Als je op de kaasmarkt bent dan functioneert het prachtige stadhuis als de achtergrond van het hele schouwspel. Het imposante gebouw midden op de markt is zeker niet te missen. De bouw van het stadhuis van Gouda begon in 1448 in opdracht van het stadsbestuur. Anno 2020 heeft het stadsbestuur weinig meer te zoeken in dit historische stadhuis. Dat betekent echter niet dat het oude stadhuis volledig buiten gebruik is; zo nu en dan dient hij nog als prachtige trouwlocatie. Heb je geen bruiloft op de planning? En ook geen spectaculaire vergaderzaal of conferentieruimte nodig? Dan kun je het monumentale gebouw helaas niet zomaar van de binnenkant bekijken. Een rondje rondom het gotische gebouw is echter ook al de moeite waard. 

8. Bekijk het glas in lood van de Sint Janskerk

De Sint Janskerk is met zijn 123 meter de langste kerk in Nederland. Ondanks deze imposante lengte ligt hij goed verscholen achter allerlei andere monumentale panden en imposante bouwwerken. Toch is de kerk niet te missen. Dat komt door het bijzondere glas-in-lood dat dateert uit de 16e eeuw. Deze glazen kunst is een goed bewaard gebleven parel die er zowel van de buitenkant als aan de binnenkant van de kerk sprookjesachtig uitziet. De kerk heeft maar liefst zeventig grote rijkelijk versierde ramen die zowel Bijbelse taferelen verbeelden als hoogtepunten uit de Hollandse Renaissance. 

Wie Gouda in december bezoekt kan de Goudse Glazen bij kaarslicht bewonderen. Alle elektrische verlichting op en rond de markt wordt dan namelijk vervangen door kaarslicht. Sfeervoller dan dat wordt het niet!

7. Ontdek Gouda tijdens een gratis stadswandeling 

Gouda is veel meer dan alleen de wereldberoemde kaas en traditionele kaasmarkt. Doordat de stad niet enorm groot is kun je hem goed te voet verkennen. Struin door de mooie klinkerstraten en ontdek wat de kaasstad nog meer te bieden heeft. Er zijn veel gratis stadswandelingen te vinden op het internet, maar je kunt er natuurlijk ook zelf een uitstippelen. Wandel langs het 17e eeuwse Hofje van Letmaet en bekijk het prachtige Hofje van Cincq dat dateert uit begin 1700. Deze hofjes zijn een goed voorbeeld van de rijkdom uit die tijd maar functioneren nu als woningen.

Een andere straat die je wellicht wilt bekijken tijdens je stadswandeling is de Hoge Gouwe. Langs deze prachtige gracht staan in de zomer grote bomen in bloei, maar vind je ook een aantal bijzondere panden. Sta bijvoorbeeld even stil bij nummer 107 waar de Parochie van de H. Johannes de Doper is gevestigd. Dit statige pand werd in 1630 verscholen achter drie huizen gebouwd en is een verborgen schat midden in de stad. 

En nog een kleine tip voor wie van winkelen houdt: breng een bezoekje aan de Lange Groenendaalstraat. In deze mooie straat vind je namelijk allerlei boetiekjes met voor iedereen wat wils.

6. Bezoek het kaasmuseum in de Goudse Waag

Tijdens je oerhollandse stedentrip in Gouda mag een bezoek aan het kaasmuseum niet ontbreken. Mits je van kaas houdt natuurlijk. Al is het museum ook een bezoek waard voor wie geïnteresseerd is in ander oud Hollands vakmanschap en de geschiedenis van de stad. 

Het opvallende gebouw functioneerde natuurlijk niet altijd als museum. Na de bouw in 1668 werd de Goudsche Waag gebruikt om verschillende goederen te wegen, waaronder kaas. De Goudsche Waag werd ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Pieter Post die bijvoorbeeld ook Huis ten Bosch ontwierp en het stadhuis in Maastricht. Het historische gebouw is een bijzonder stukje Nederlandse geschiedenis op zich. 

5. Een must-do tijdens je bezoek aan Gouda: stroopwafels eten

De stroopwafel is zonder twijfel de bekendste Nederlandse koek. De lekkere koek vind zijn origine in Gouda maar is tegenwoordig over de hele wereld verkrijgbaar als Nederlandse zoetigheid. Het is daardoor haast ondenkelijk dat deze koeken een lange tijd alleen maar in Gouda werden gemaakt en gegeten. De eerste wafels werden gebakken door de bakker Gerard Kamphuisen waarna de populariteit van de zoete plakkerige wafel snel groeide. Rond het einde van 1800 waren er zo’n honderd siroopwafelbakkers in de stad te vinden.

Tijdens een bezoek aan Gouda is het proeven van een (of meerdere) stroopwafels daarom een must. Waar je de lekkerste stroopwafel vindt? Daarover zijn de meningen verdeeld. Maar wie dé authentieke siroopwafel wil proberen moet daarvoor bij Kamphuisen Siroopwafels zijn. 

4. Verken de Goudse grachten met een boot, kano of sup

Een rondvaart is nog een leuke manier om de monumentale binnenstad van Gouda te ontdekken. Vanaf het water ziet de stad er namelijk opeens heel anders uit. Het water heeft in Gouda altijd een belangrijke rol gespeeld. Doordat het water werd gebruikt als handelsroute tussen Vlaanderen en andere Hollandse steden verkreeg de stad veel rijkdom. Tijdens een vaartocht over de grachten met een van de rederijen in de stad kom je meer te weten over deze historische vaarroute. 

Er zijn ook andere manieren waarop je de prachtige grachten van Gouda kunt verkennen. Zo kun je een kano of sup huren waarmee je er zelf op uit kunt. Een voordeel van een kano en sup is dat je over de smalle grachten kunt varen waar een rondvaartboot niet in kan. Zo zie je nog nét wat meer en bepaal je lekker zelf het tempo van de tocht. 

3. Een rondleiding in Kaasboerderij Jongenhoeve

Een leuke activiteit buiten de stad is een bezoek aan kaasboerderij Jongenhoeve. De boerderij bevindt zich een aantal kilometer ten zuiden van de stad en ligt dus niet op loopafstand. Maar wie een fiets of auto ter beschikking heeft tijdens zijn weekendje weg in Gouda kan er zo naartoe rijden. 

In de kaasboerderij leer je alles over hoe kaas wordt gemaakt en de geschiedenis van het bedrijf. Je hebt waarschijnlijk al aardig wat kaas achter de kiezen, dus het is hoog tijd meer te leren over hoe het gele goud nou eigenlijk wordt gemaakt. Daarvoor ben je bij Kaasboerderij Jongenhoeve aan het juiste adres. De boerderij verzorgt rondleidingen, heeft een winkel met heerlijke zelfgemaakte producten, en met een beetje geluk kun je er kalfjes aaien. 

2. Nog een oerhollandse bezienswaardigheid in Gouda: de Roode Leeuw

Aan de rand van de oude binnenstad van Gouda staat een oude molen, genaamd de Roode Leeuw. Deze typisch Nederlandse bezienswaardigheid trekt menig buitenlandse toerist. Waarom deze molen ook voor jou de moeite waard is om te bekijken? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Het historische bouwwerk is bijvoorbeeld een van de oudste nog werkende korenmolens in Nederland. De molen werd in 1727 gebouwd en de wieken draaien nog altijd met een beetje hulp van de wind. Dat moet je met eigen ogen zien!

In het monument worden nog steeds verschillende ambachtelijke graan- en meelproducten gemaakt. Benieuwd naar hoe die verse meel smaakt in een door jou gebakken bananenbrood? Dan kun je meel kopen in de winkel direct naast de molen om na je weekendje in Gouda direct aan het bakken te gaan. 

1. Ontspan in de bijzondere Spa Gouda

Een weekendje weg in Gouda is makkelijk vol te plannen met allerlei historische bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Wie weg ging met het idee te ontspannen komt daar waarschijnlijk niet eens aan toe. Om te voorkomen dat je niet uitgerust thuiskomt kun je een ‘verplicht’ rustmoment inplannen. Dat hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn als het klinkt. Boek bijvoorbeeld een bezoek aan Spa Gouda. Deze prachtige spa is gevestigd in een historisch pand uit 1920. De binnenkant van de spa is prachtig opgeknapt door de huidige eigenaren die veel tijd en moeite hebben gestoken in het vinden van tegels, oud marmer en mozaïek. 

Gun jezelf rust en ontspanning als opener of afsluiter van je bezoek aan Gouda. Vind je het moeilijk om de sauna te verlaten? Dan kun je de bovenstaande andere 9 bezienswaardigheden in Gouda ook gerust tijdens een volgend bezoek bekijken.

Hotel aanbiedingen in Gouda

De historische stad Gouda heeft genoeg te bieden voor liefhebbers van cultuur, historie en stroopwafels. Daarom is een dag in de Zuid-Hollandse stad misschien niet genoeg. Al helemaal niet wanneer je een volledige dag onderdompelt in de spa om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Gelukkig zijn er veel hotels in en rondom Gouda waar je goedkoop kunt overnachten tijdens een weekendje weg. Door zijn gunstige ligging is een bezoek aan Gouda ook goed te combineren met een bezoek aan Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Delft. Ook die steden hebben genoeg te bieden voor een uitgebreide stedentrip. 

Wie zoekt naar een goedkope overnachting in Zuid-Holland hoeft overigens niet zelf alle hotels en aanbiedingen te vergelijken. Dat hebben wij alvast voor je gedaan. Dat is wel zo makkelijk, toch? Bekijk hier welke goedkope overnachting jij kunt boeken voor een lekker weekendje weg in Gouda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen