Wellness De Bronsbergen

Wellness De Bronsbergen met hotel

Wellnesscenter de Bronsbergen is een kuuroord in de Gelderse gemeente Zutphen. Het noemt zichzelf kleinschalig en ligt ingeklemd tussen het Bronsbergenmeer (waar de spa naar is vernoemd), een restaurant en een hotel. De ligging is natuurlijk typisch voor een kuuroord: de bezoekers van enerzijds het restaurant en anderzijds het hotel zijn door deze ligging, in combinatie met wellnesscenter de Bronsbergen, desgewenst van alle gemakken voorzien die van pas kunnen komen tijdens een weekendje weg om te ontspannen.

De faciliteiten van de Bronsbergen

De Bronsbergen heeft als wellnesscenter uiteraard een groot scala aan verschillende faciliteiten, allemaal eigen aan een wellnesscenter. Zwaartepunt ligt uiteraard steeds bij de sauna’s – daarvoor bezoekt de meerderheid een spa. Voor hen heeft de Bronsbergen een ruime keuze aan sauna’s, zoals de belevingssauna. Deze sauna heeft zicht op de tuin. Naast de sauna’s zijn er ook genoeg baden. Zo is er het stoombad, waar het effect van stomen voor de gezondheid optimaal benut wordt.
Los van de sauna’s en baden kunnen bezoekers gebruikmaken van de overige faciliteiten, zoals het zwembad en de zwemvijver, het terras, het restaurant en de rustruimte. In het schoonheidsgedeelte van het complex worden uiteenlopende behandelingen aangeboden die met het uiterlijk te maken hebben. Ook zonder toegang tot het sauna- en overige wellnessgedeelte van de Bronsbergen kun je een bezoek brengen aan dit gedeelte van het complex en een van de behandelingen aanvragen. Dit kost verder niets extra’s.

Overnachting aan het Bronsbergenmeer

De ideale ligging van de spa werd hiervoor al even aangestipt. Zowel het hotel als het restaurant ligt op loopafstand van het kuuroord. Dat geldt ook voor het grote Bronsbergenmeer, dat pal achter dit gebied met toeristische faciliteiten ligt. Het kuuroord zelf verwijst de bezoeker door naar tal van andere accommodaties, zoals landgoederen, maar ook eenvoudigere mogelijkheden voor overnachtingen passeren de revue, zoals een bed-en-breakfast in de buurt. Toch is een hotelovernachting de accommodatie bij uitstek bij een bezoek aan een wellness.