Hotelaanbiedingen Blog

Ontdek de mooiste plekken van Nederland

Veel mensen gaan in de vakantieperiode naar het buitenland, vooral voor zon maar ook voor de mooiste natuurgebieden. Maar wist je dat je hiervoor ook in eigen land kunt blijven? Ons eigen Nederland heeft heel veel te bieden als het gaat om mooie plekjes. De mooiste plekken van Nederland bevinden zich door het hele land, van Groningen tot aan Limburg. Ons land is zeer divers en heeft daarom voor ieder wat wils: dit kun je zelf ervaren. Ontdek de mooiste plekken van Nederland! Hier maak je kennis met de tien meest unieke locaties die ons land te bieden heeft.

 

1. Kinderdijk, Zuid-Holland

Nederlandse molens bij Kinderdijk

Als er iets is wat typisch Nederlands is, dan zijn het molens. In Zuid-Holland vind je dan ook Kinderdijk, een prachtig gebied met een rij van maar liefst 19 molens, die je stuk voor stuk kunt bezoeken. In de omgeving van Kinderdijk kun je varen, wandelen en fietsen en zo de omgeving op je eigen tempo ontdekken. Het unieke aan deze locatie is dat Kinderdijk onder de zeespiegel ligt. Voor het ultieme Nederlandse gevoel is een bezoek aan Kinderdijk in Zuid-Holland absoluut aan te raden als uitje. Geniet niet alleen van het schitterende uitzicht, maar ontdek ook het leven in een molen door het bezoek aan een van de musea.

2. De Veluwe, Gelderland

Natuurgebied de Veluwe mag niet ontbreken in het lijstje van mooiste plekken van Nederland. De Veluwe is niet het grootste, maar wel een van de mooiste natuurgebieden die ons land kent. Vooral de verscheidenheid aan landschappen is een van de visitekaartjes van de Veluwe. Nationaal Park De Hoge Veluwe is 5400 hectare aan loof- en naaldbossen, heidevelden, zandverstuivingen en grasvlakten. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe hebben wij ook uitgelicht in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De bedrijvigheid van flora en fauna in dit gebied is zeer indrukwekkend. Je kunt hier wandelen, fietsen en verschillende dieren van dichtbij bekijken, zoals de ree, wilde zwijnen, edelherten en meer. In de Veluwe raak je niet uitgekeken.

3. Giethoorn, Overijssel

Giethoorn een van de mooiste plekken van Nederland

Een van de meest unieke locaties in Nederland is Giethoorn. Deze plaats in Overijssel wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Hier vind je geen auto’s, maar wordt vrijwel alles met de boot gedaan. Hier kun je wandelen langs het water en de prachtige woningen van dichtbij bezichtigen. Natuurlijk kun je ook met de boot door de omgeving varen om alles vanaf een ander perspectief te zien. Giethoorn bestaat uit brede en smalle sloten, mooie huizen met rieten daken en grote, groene tuinen. Een rustgevend beeld dat je nog lang bij zal blijven. Giethoorn is met recht een van de mooiste plekken van Nederland. Ontdek het zelf en breng een bezoek aan Hollands Venetië.

4. Grachtengordel, Amsterdam

Hoofdstad Amsterdam is een drukke, maar vooral een unieke plek die je zeker bezocht moet hebben. Vooral de grachtengordel van de stad is een van de mooiste plekken van Nederland. Er zijn verschillende manieren waarop je deze omgeving kunt verkennen. Pak de fiets of struin al wandelend langs de prachtige grachtenpanden. Maar ook met een rondvaartboot kun je al het moois van de omgeving ontdekken, en daarnaast krijg je ook nog meer informatie te horen over het vroegere Amsterdam. Verder zijn er tal van interessante musea te vinden aan de grachten, zoals het indrukwekkende Anne Frank Museum aan de Prinsengracht of Museum Van Loon aan de Keizersgracht. Genoeg te ontdekken in levendig Amsterdam.

5. Hunebedden, Drenthe

Voor een rustige én mooie omgeving kies je voor Drenthe, en dan bij voorkeur in de buurt van hunebedden. Deze prehistorische grafkamers zijn overal in de provincie te vinden, maar er zijn een aantal bijzondere die je zeker bewonderd moet hebben. Je kunt de omgeving en de hunebedden zelf per fiets of al wandelend ontdekken. Bij de plaatsen Rolde en Borger vind je onder andere 3 grote hunebedden, maar ook in de buurt van Emmen is een hunebed te vinden. Natuurgebied De Hondsrug vind je het beste van twee werelden: hunebedden, bossen, heuvels en diverse unieke landschappen. We hebben een speciaal artikel geschreven over hunebedden in Drenthe.

6. Het heuvellandschap, Zuid-Limburg

Ook het zuiden van Nederland heeft prachtige plekken, waaronder het heuvellandschap in Zuid-Limburg. Dit bijzondere landschap kenmerkt zich vanzelfsprekend door de heuvels, maar ook door de diversiteit in landschappen. Denk aan bossen, heidevelden, kastelen, grote grasvelden, boomgaarden, akkers en nog veel meer. Wanneer je op zoek bent naar een van de mooiste plekken van Nederland ben je in Zuid-Limburg op het juiste adres. Deze veelzijdige omgeving biedt voor ieder wat wils: liefhebbers van fietsen, wandelen, flora en fauna zijn hier op een ideale plek.

7. Schiermonnikoog, Waddeneilanden

Hoewel er zes Waddeneilanden zijn, kan er maar één de mooiste zijn, en dat is Schiermonnikoog. Natuurlijk zijn ook eilanden als Texel en Vlieland uniek op hun eigen manier, maar in Schiermonnikoog vind je de rust en ervaar je de kalmte om je heen. Schiermonnikoog ligt ten noorden van de provincie Groningen en is met de boot vanaf Lauwersoog te bereiken. Het waddeneiland is geschikt voor wandelen, fietsen en ontspannen aan het water. Omdat Schiermonnikoog ook het minst aantal inwoners heeft, is het hier ook vaak het meest rustig. Voor rust, ontspanning en natuur is Schiermonnikoog een fantastische bestemming.

8. De Bollenstreek, Zuid-Holland

Natuurlijk mag ook de Bollenstreek niet in deze lijst ontbreken. Dit prachtige gebied in Lisse, Zuid-Holland is in het voorjaar op zijn mooist. Dan komen de bollen uit en is de omgeving zeer kleurrijk. Het is dan ook een unieke belevenis om dit met eigen ogen te aanschouwen. Ten westen van Leiden kun je in deze omgeving wandelen, fietsen en genieten van alle bloemen om je heen. In de omgeving kun je ook leuke dagjes uit zoals naar de Keukenhof of interessante musea zoals de Zwarte Tulp.

9. De Biesbosch, Zuid-Holland

Ten zuidoosten van Dordrecht ligt De Biesbosch, een prachtig natuurgebied van 30.000 hectare en een van de mooiste plekken van Nederland. De Biesbosch is vooral een zeer waterrijk gebied; er bevinden zich verschillende plassen in het natuurpark, daarnaast lopen er ook diverse rivieren langs en door het park. De Biesbosch vanaf het water ontdekken is dan ook een van de aanraders. De omgeving kenmerkt zich door de aanwezigheid aan een grote diversiteit in flora en fauna. Ontdek Nederland op haar mooist en geniet van al het moois op deze plek.

10. De Maas, Rotterdam

Een andere unieke plek om eens een bezoek aan te brengen is de Maas in Rotterdam. Dit is een grote rivier die door de stad loopt. Met een boot kun je Rotterdam vanaf het water ontdekken; de indrukwekkende skyline van de stad, maar ook de grote haven. Dit is een uniek stukje Nederland, omdat je vanaf het water allerlei prachtige plekken kunt zien, zoals de Erasmusbrug, en het contrast tussen de oude stad en de nieuwe, moderne gebouwen. Je kunt met een rustige rondvaartboot meevaren, maar er zijn ook spannende manieren om kennis te maken met de Maas en Rotterdam…

Unieke bezienswaardigheden in eigen land

Al deze plekken hebben ieder hun eigen kenmerkende en vooral unieke landschap. Voor rust en natuur kies je voor een van de natuurgebieden of Waddeneilanden, maar wanneer je op zoek bent naar unieke plekken met mooie bezienswaardigheden, dan zijn de wat drukker bezochte plekken ook zeker aan te raden. Ook in eigen land raak je nooit uitgekeken. Ontdek zelf de mooiste plekken van Nederland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen