Hotelaanbiedingen Blog

Ontspan een weekendje op de Nederlandse eilanden

Nederland is een ontzettend mooi land. Iets wat veel mensen vaak vergeten. We hebben vele mooie plekken. Een van de meest bijzondere plekken zijn toch wel de Nederlandse eilanden. De sfeer, de gezelligheid, de mensen, de rust en de natuur zijn een van de vele dingen die de eilanden compleet maken. Nederland heeft meer eilanden dan je denkt. De meest bekenden zijn toch wel de Waddeneilanden. Denk aan: Texel, Terschelling, Ameland , Schiermonnikoog en Vlieland. Daarnaast heb je een aantal onbewoonde eilanden zoals: Noorderhaaks, Richel, Griend, Het Rif, Engelsmanplaat, Simonszand, Rottumerplaat, Rottumeroog en de Zuiderduintjes. In Zuid-Holland vindt je de volgende bewoonde eilanden: Eiland van Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Kager Eiland, IJsselmonde, Rozenburg, Tiengemeten en Voorne-Putten. Daarnaast vind je in Zeeland de eilanden: Noord-Beveland, Tholen, Schouwen-Duiveland, Walcheren, Zuid-Beveland en Sint-Philipsland. Onbewoonde eilanden in Zeeland zijn: IJsseloog, Pampus, Vuurtoren eiland en De kreupel. In het IJsselmeer vindt je de eilanden: Marken en Flevopolder. De onbewoonde eilanden zoals bijvoorbeeld Pampus (fort pampus) kun je bezoeken om te wandelen of een bezienswaardigheid te zien. Op de bewoonde eilanden kun je een heerlijk weekendje weg vieren. Om je een beetje warm te maken voor de eilanden lichten wij hier wat tips toe over een aantal eilanden. Ontspan een weekendje weg op de Nederlandse eilanden en waai even lekker uit.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn algemeen bekend en onbekend populair om te bezoeken. Zo kan je op Texel rust vinden en feest vieren. Op Vlieland kan je heerlijk ontspannen en van de natuur genieten. Zo kan je op Vlieland heerlijk wadlopen en zonnebadende zeehonden spotten. Bij het WestCord Strandhotel Seeduyn kan je een heerlijk wellness arrangement boeken. Zo kan je even heerlijk wegdromen en baden in luxe wellness op het prachtige Vlieland. Zeker na een wandeltocht op bijvoorbeeld het wad kan dit heerlijk zijn. Maar wil je liever fietsen? Dan kan je een fietsarrangement boeken bij het Fletcher Hotel Resort Amelande Kaap op Ameland. Je kan daar dan heerlijk uitwaaien op je fiets en het prachtige Ameland ontdekken.  Texel is Nederland in het klein. De duinen zijn uitgeroepen tot Nationaal Park en er is hier van alles te doen. Zo kan je naar ‘t Hofje in de Slufter, dit is een Duinvallei die werkelijk bijzonder is, daar bij vloed het water van de Noordzee naar binnenstroomt. Houd je van outdoor-sporten? Dan kan je weer goed op Ameland terecht. Hier kan je makkelijk parachutespringen, kite-en golfsurfen. Elk eiland beschikt over prachtige hotels, met ieder hun speciale arrangement. Zonder arrangement kun je er natuurlijk ook goed terecht. Je hoeft je er in elk geval niet te vervelen.

Zeeuwse eilanden

Je kan natuurlijk ook naar een van de eilanden van Zeeland gaan. Alle eilanden beschikken over prachtige stranden. Alleen al daarom moet je er naar toe gaan. Je kan er heerlijk uitwaaien. Zo kan je op Noord-Beveland genieten van de zee en het Veerse Meer en kan je daar leuke boottochten maken. Het huren van een zeilbootje of tochtje is daar niet duur. Een zeiluurtje is er al vanaf €35,00 p.p.. Daarnaast zijn er diverse boottochten te boeken vanaf Noord-Beveland of een van de andere eilanden en kan je heerlijk varen op de Oosterschelde. Zeeland beschikt daarnaast over typische zeeuwse dorpjes waar je charmante hotels vindt in pittoreske huisjes.

Zuid-Hollandse eilanden

De eilanden bij Zuid-Holland zijn ook echte aanraders. Goeree Overflakkee is deels zeeuws en deels Zuid-Holland. Hier zijn zeer luxe hotels te vinden, maar ook wat goedkope hotels. Je kan hier heerlijk uitwaaien en genieten van het strand. Maar ben je een echte surfer? Dan ben je op dit eiland aan het goede adres. Ze hebben hier erg leuke surf arrangementen. Ben je een watersportliefhebber? Dan ben je op Kagereiland aan het goede adres. Dit eiland heeft van alles te bieden op het gebied van watersport en beschikt over prachtige hotels in diverse prijsklassen. Op Rozenburg kan je de geschiedenis ontdekken in de Oudheidkamer. Een prachtig museum waar je uren zoet kunt zijn. Er zijn diverse hotels te vinden en je kan er heerlijk tot rust komen.

Bij alle eilanden telt dat ze allen zeer bijzonder zijn. Je kan er genieten van de rust, natuur en historie. Het is weer eens wat anders dan het standaard strand of stad bezoekje. Het is iets typisch Nederlands wat je op al deze eilanden ervaart. Vaak vindt je er nog echt de historie en veel over het leven daar. Laat de stad een keer voor wat het is en ontspan een weekendje op de Nederlandse eilanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen