Hotelaanbiedingen Blog

Hunebedden bezoeken in Nederland

Nederland heeft 53 hunebedden deze vind je allemaal in Drenthe binnen een straal van 30 kilometer. Wil je eens de een bezoek brengen aan de hunebedden?  In dit artikel leggen we je graag uit hoe je het beste een bezoek kan brengen aan de hunebedden en welke hotels inclusief aanbiedingen hiervoor geschikt zijn. Ook leggen we een stukje uit over de hunebedden zelf.

Hunebedden: Oudste monumenten van Nederland

Een hunebed is een oud grafmonument waar in de prehistorie mensen werden begraven. Het zijn de oudste monumenten van Nederland de hunebedden zijn in de Nieuwe Steentijd gebouwd, ongeveer 5000 jaar geleden. In de provincie Drenthe zijn 52 hunebedden bewaard gebleven die iedereen kan bezoeken.

Hunebedden zijn gemaakt van hele zware keien die op wonderbaarlijke wijze gestapeld zijn. Sommige keien wegen wel 40 ton! Deze zware keien zijn zo’n 150.000 jaar geleden tijdens de ijstijd via gletchers naar Nederland gekomen. Tijdens de ijstijd zijn er vanuit Zweden en Finland gletschers richting Nederland ontstaan, deze namen allerlei leem en keien mee met zich mee. Toen het warmer ging worden smolt het ijs en bleven deze keien achter in Nederland.

Boeren in Drenthe hebben vroeger met deze achtergebleven keien indrukwekkende grafkelders gebouwd. Ze bouwden dit met boomstammen, touwen, ossen en als belangrijkste mankracht! Ervaar het zelf en bezoek een van de oudste monumenten van Nederland.

Hotelaanbiedingen en arrangementen in Drenthe

Wij hebben een aantal hotels voor je geselecteerd die goed zullen aansluiten om de hunebedden in Drenthe te bezoeken. Wij zoeken automatisch de beste aanbiedingen en arrangementen per hotel voor je op en vertellen je graag waar je het goedkoopste het betreffende hotel kan boeken. Tevens kun je hier een compleet overzicht vinden van hotel aanbiedingen in Drenthe.

Ook kun je direct kijken bij aanbiedingen voor de volgende hotels: Fletcher Langewold of Fletcher Emmen

 

Fietsroute langs 12 hunebedden in Drenthe

Stichting het Drentse Landschap heeft een fietstocht uitgezet welke je hier in PDF kan bekijken en downloaden. Drenthe is een prachtige fiets provincie met talrijke routes door allerlei verschillende gebieden. U kunt verblijven in een hotel en u eigen fietsen meenemen, u kunt ook kijken of het betreffende hotel van u keuze de mogelijkheid aanbiedt om een fiets te huren. Stichting Drentse Landschap geeft in de uitgezette fietsroute ook een adres waar u gemakkelijk een fiets kunt huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen