Hotelaanbiedingen Blog

Top 5 mooiste natuurgebieden van Nederland

Nederland is een prachtig land. Soms wordt er door mensen wel eens vergeten in wat voor een mooi land wij leven. Uitgestrekte vlaktes, heide, bos, zee, duinen, moerassen en polders, allemaal stuk voor stuk prachtige Nederlandse stukjes schoon. Veel mensen willen altijd naar het buitenland om allerlei wonderlijke dingen te zien. Dit is jammer, want dan beseffen deze mensen niet hoe mooi Nederland zelf is. Hoe kan je nu van het andere schoon genieten als je jouw eigen omgeving niet eens kent? Daarom hieronder een top vijf van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

1. Loonse en Drunense duinen

Gelegen tussen Loon op zand en Drunen, in de nabije omgeving van de Efteling, Tilburg, Den Bosch en vele andere mooie plaatsen, vind je het mooiste natuurgebied van Nederland: “ de Loonse en Drunense duinen”. Het is hier adembenemend. De eeuwenoude zandverstuivingen die het Brabantse landschap als een Sahara sieren. Woest, stoer, wonderschoon, allemaal woorden die dit gebied voortreffelijk omschrijven. Er is hier veel in de buurt te doen zoals: wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden. Je kan hier makkelijk meer dan twee dagen vertoeven. De mensen zijn er vriendelijk en er zijn vele gezellige restaurantjes te vinden. Het grootste roofdier van Nederland de das woont ook in dit park. Helaas zijn ze erg schuw en kan je ze niet snel zien. Als je goed in het zand kijkt vind je misschien wel de groene zandloopkever. Dit beestje is met zijn 8,5 km per uur het snelste kevertje van de wereld. Zoveel bijzonders is er dus te zien. En wil je even weg van de natuur dan kun je ook naar de Efteling. Het is dus echt een gebied dat veel te bieden heeft.

2. Nationaal Park de Hoge Veluwe

Uitgestrekte heide en bossen in misschien wel een van de populairste natuurgebieden van Nederland. Het is prachtig om hier rond te struinen. Je komt hier echt tot rust. Je vindt hier vele: hotels, musea, vakantiehuisjes, campings, parken en dergelijke om jezelf te vermaken. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig, daar je jezelf in het bos en op de hei in de rust en stilte kunt wanen. Het is een heerlijk gebied voor een weekendje of midweek weg. Het is een gebied waar je ware natuurschatten vindt, lief voor niks is het een nationaal park. Het is een heerlijk natuurgebied waar je echt makkelijk meer dan een a twee dagen kan vertoeven. De rust komt je tegemoet in dit prachtige gebied. Wil je een heerlijk weekendje weg? Ga dan zeker hier eens heen.

3. Biesbosch

Een bijzonder gebied waar je zelfs een heel weekend kan vertoeven. Picknicken tussen het riet, varen, kanoën, wandelen, alles is hier mogelijk. Een wirwar van kreken, wild gegroeide bomen. Alles bevindt is in en aan het water. Het is een betoverend gebied. Let je een beetje goed op? Dan kan je misschien een bever spotten. Het is een heerlijk gebied om te recreëren en te genieten van het Hollands schoon. De Biesbosch bestaan uit twee delen deze worden gescheiden door rivier de Merwede. De Haringvliet was ooit een deel van de zee, een mondige zeearm, door de deltawerken is deze afgesloten geraakt van het zeewater. Hierdoor konden vissen niet meer van zee naar rivier trekken en werd het een volledig zoetwatergebied. Echter vanaf 2018 worden de Haringvlietsluizen weer opengezet, waardoor er weer een natuurlijke overgang van zoet naar zout water ontstaat, en de vissen weer verder kunnen trekken van zee naar rivier. Het is een zeer bijzonder gebied wat zeker niet op deze lijst mag ontbreken, een gebied waar je zeker een keer een bezoekje aan moet brengen.

4. Utrechtse heuvelrug

De landgoederen van de oude adel liggen hier aan elkaar verbonden. Ze laten de schoonheid van de oude eeuw zien. Ze laten je voelen dat natuur nooit verloren gaat. Het is een heerlijk gebied om je door heen te wanen. De oude bossen laten je de oude tijd voelen, je kan heerlijk fietsen of struinen over de daarvoor aangelegde paden. Het is een plaatje om te zien, en een plaatje dat je niet mag overslaan. Je vindt hier uitgestrekte uiterwaarden en hooggelegen bossen bij elkaar. Dit is echt uniek voor een natuurgebied in Nederland, vooral als je weet dat je hier ook nog stuifzandgebieden en heide vindt. Kortom een zeer divers gebied waar je zeker eens heen moet. Daarnaast vindt je hier: kasteel Amerongen, Ouwehands Dierenpark, Slot Zeist en Dierenpark Amersfoort. Dit gebied heeft dus echt veel te bieden. Er is nog veel van dit gebied in particulier bezit. Je vindt hier dan ook prachtige landerijen. Laat je verrassen door dit gebied en breng hier eens een bezoekje aan.

5. Nationaal Park Weerribben-Wieden

Hier vind je het grootste laagveenmoeras van Europa. Het is een oase van rust en ruimte voor mens en dier, zeker voor veel bedreigde diersoorten zoals de Grote Vuurvlinder. Je kunt hier genieten van een kanotocht als je tussen de rietkragen vaart kun je jezelf laten betoveren door het geheimzinnige moerasbos en de bloemrijke hooilanden. Let je een beetje op dan kan je misschien een otter treffen. Dit gebied laat zien hoe water over kan lopen in land. Echt Oud-Hollands en een heerlijke sfeer tref je hier.
Je vindt hier verschillende bedreigde diersoorten zoals:
Otter, vlinders, moerasvogels. Er is veel te beleven in dit gebied. Je kan hier het stadsmuseum bezoeken in Steenwijk, de watertoren van Sint. Jansklooster en een vaartocht door dit prachtige gebied. De weerribben heeft een oppervlakte van 6100 hectare, heeft een bemand bezoekerscentrum aan het begin van de weerribben en een onbemand centrum wat ligt in de Kalenberg. Dit is echt een gebied wat je niet snel ergens vindt. Het is er werkelijk prachtig, en laat je zien wat echt Nederland is.

Zoals je kunt lezen is Nederland veel mooie natuurgebieden rijk. Echter is dit maar een kleine opsomming van het prachtige natuurschoon wat Nederland rijk is. Laat je verrassen door deze natuurgebieden, en wellicht krijg je na deze vijf natuurgebieden de smaak te pakken om meer natuurschoon in Nederland te bezoeken. Je zal versteld staan van alles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen