Hotelaanbiedingen Blog
ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

Ervaar het vakantiegevoel met een weekendje weg op Texel

Creëer het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis en ga voor een weekend (of langer) naar Texel. Dit eiland is het grootste Waddeneiland van Nederland met zeer gevarieerde natuurgebieden, lange stranden, schattige dorpjes en diverse terrassen en restaurants. Dit eiland biedt veel mogelijkheden voor een fantastisch weekendje weg.

Overtocht en overnachten

De veerboot naar Texel vertrekt vanaf Den Helder en duurt maar 20 minuutjes, je hoeft niet te reserveren. Wel is het handig om vooraf (online) een ticket te kopen en je kunt met de auto, fiets of te voet op de boot. Op Texel is het handig om een auto tot je beschikking te hebben aangezien het eiland vrij groot is, maar wij kozen ervoor om alles met de fiets te doen.
Er zijn veel mogelijkheden om te slapen op Texel. Voor een weekend is het erg fijn om een hotel te boeken. Wij verbleven bij Hotel Tatenhove in De Koog, wij hadden hier gekozen voor een hotel aanbieding met een lekker diner in het hotel. Wil je alle leuke acties en aanbiedingen bekijken? Op deze pagina vindt je nog meer goede aanbiedingen voor hotels op Texel

ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

Strand

Texel heeft ruim 30 kilometer aan zandstrand, genoeg om lekker uit te waaien tijdens een stevige wandeling. In de zomer, als de zon schijnt, is het heerlijk om een duik in de zee te nemen of lekker te relaxen tijdens een zonsessie. Op het strand zijn veel verschillende strandtenten waar je een verfrissend drankje op het terras kan nemen, of als het koud is lekker binnen kunt opwarmen. Ook in de avond is het super om hier naar toe te gaan, zodat je een fantastisch uitzicht hebt op de ondergaande zon. Onze favorieten zijn bij Paal 19 Zomers, Paal 21, paviljoen Kaap Noord en Beachclub Texel.

Fietsen huren op Texel

Een absolute aanrader is om fietsen te huren. Wij gebruikten ze als hoofd vervoersmiddel, maar je kunt ze ook alleen huren voor een mooie tocht over het eiland. Texel is zeer geschikt om te fietsen, er zijn veelal goede fietspaden te vinden. Er zijn veel verschillende routes die goed staan aangegeven met nummers, waardoor je zelf kunt bepalen hoe ver je wilt fietsen. 

Je kunt in één dag het hele eiland rond en fiets je door pittoreske dorpjes als De Waal en De Cocksdorp. Je komt dan al snel op 50km, is dit iets te veel dan kun je het ook opdelen in kleinere rondjes.

ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

Foto van het dorpje de Waal

Bezoek de gezellige haven van Oudeschild

Het havendorp Oudeschild is zeker een bezoekje waard. Het is een echt vissersdorp waar veel kotters en vloten liggen, waardoor er altijd veel te zien is. Je kunt hier heerlijke verse vis eten of genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de haven. 

ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

Haven van Oudeschild

De Cocksdorp

Je kunt een mooie fietstocht maken als je vanuit Oudeschild naar De Cocksdorp fietst (20 km), met prachtig uitzicht vanaf de dijk. De Cocksdorp is een dorpje met diverse winkels en restaurants. Het is zeker de moeite waard om naar de ambachtelijke ijsboerderij Labora. Dit is een grote boerderij waar zelf schepijs gemaakt wordt. Je kunt hier zelfs de stallen in waar de koeien staan en gemolken worden. Ze hebben hier veel verschillende smaken, de Texelse boerenjongens is echt een aanrader. Bij de boerderij is een grote speeltuin met een springkussen waar kinderen lekker kunnen spelen. Zeker een bezoekje waard voor een korte break. 

ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

ijsboerderij Labora waar naast heerlijk schepijs ook nog meer te doen is.

Vuurtoren

Vlakbij het dorpje De Cocksdorp op het Noordelijkste puntje van Texel staat de vuurtoren, het symbool van een Waddeneiland. Je moet wel eerst 118 treden beklimmen, maar daarna heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee en de Waddenzee. Je kunt zelfs het naastgelegen eiland Vlieland zien. 

ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

de Vuurtoren van Texel

Natuurgebied de Slufter

Als je een natuurliefhebber bent is het zeker de moeite waard om een bezoekje aan natuurgebied de Slufter te brengen. Dit natuurgebied heeft een open verbinding met de zee, en loopt soms over wat een prachtig gebied oplevert. 

Je kunt hier ook gemakkelijk met de fiets komen. Zet deze langs de kant van het schelpenpad en pak de trap naar boven. Je hebt gelijk een mooi uitzicht over het natuurgebied en kunt hier goed vogels spotten. Het is ook een prachtig gebied om een wandeling te maken, er zijn veel wandelpaden door Staatsbosbeheer aangelegd. 

ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

Natuurgebied de Slufter

Winkelen in Den Burg

Het grootste dorp van Texel is Den Burg. Dit dorp doet echt aan als een levendig stadje omdat er veel verschillende winkels, terrassen en restaurants zijn. Je kunt hier zeker terecht voor een middagje winkelen, bijvoorbeeld als het weer wat minder goed is. Er zijn veel leuke interieur winkeltjes, maar ook veel leuke kleding winkels. Een goede mix van bekende ketens en kleine boetiekjes. Daarnaast heeft dit dorpje veel historische panden en musea. 

ervaar-het-vakantiegevoel-met-een-weekendje-weg-op-texel

Gezellige winkels in Den Burg

Heb je ook plannen om Texel te bezoeken?

Op Texel zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Op onze website hebben we een overzicht gemaakt van hotel aanbiedingen op Texel. Hotels waar wij zelf hebben overnacht was Hotel Tatenhove dit hotel ligt op een mooie centrale plek in de Koog. Andere leuke hotels met goede aanbiedingen in de Koog zijn: De Pelikaan, Kogerstaete Texel of Hotel Greenside Texel. Ook kun je ervoor kiezen om dichtbij Den Burg te overnachten we raden dan de hotels Texel De Lindeboom of Boutique Hotel De Smulpot aan. Wij wensen je veel plezier op het mooie eiland Texel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen