Hotelaanbiedingen Blog

Top 10 mooiste stranden van Nederland

Het strand is altijd leuk om te bezoeken. De rust van de zee en de eindeloze zandvlaktes kunnen heel ontspannend zijn. Het strand kan de ideale bestemming zijn voor een dagje uit of weekendje weg. Veel mensen denken bij het strand al gelijk aan een azuurblauwe zee, palmstranden en verre landen. Maar voor een dagje strand hoef je helemaal niet ver weg. De Nederlandse kust lijkt bij veel mensen een beetje te zijn vergeten. Toch is dat jammer, want Nederland telt 250 km aan prachtige kustlijnen. Waarom zou je ver weg gaan? In Nederland zijn minstens zo’n mooie stranden te vinden. Indien je een dagje of weekendje weg wilt is het ook nog een praktisch en dichtbij. Veel mensen wijken vaak uit naar Scheveningen of Zandvoort aan zee. Helaas zijn deze stranden vaak erg druk en kan je dan nog niet genieten van het strand en de zee en dat terwijl Nederland over een zeer uitgestrekte kustlijn beschikt. Daarom hieronder een top 10 van stranden in Nederland.

Domburg

Kom je aan in Domburg dan heb je meteen een vakantiegevoel. Het is een van de mooiste stranden van Nederland. Het kleine pittoreske dorpje grenzend aan het strand is super gezellig. Ook al ben je maar een dagje, hier heb je meteen het idee dat je op vakantie bent. Het enorme brede strand is zeer uitnodigend voor een wandeling in de koudere maanden en in de zomer leg je hier graag je strandlaken neer. Het duingebied mag je zeker niet overslaan, mede de hippe strandtent Strand90 niet. Ga voor een echt vakantiegevoel naar Domburg.

Westenschouwen

Westenschouwen is zo’n strand waar je zelfs op een hete zomerdag altijd rust zult vinden. Er zijn een paar prachtige strandtenten te vinden en het strand is rustig en breed. Westenschouwen is ook nog eens van alle markten thuis, want achter de duinen vind je een heerlijk bos om te wandelen. Wil je jouw stranddag perfect afsluiten? Ga dan zeker een visje eten bij het Vissershuis in Westenschouwen en sluit jouw stranddag perfect af.

Wassenaarseslag

Het strand van Wassenaar wat bekend staat als Wassenaarseslag is een vergeten strand. Veel mensen wijken vaak uit naar Katwijk aan zee of Scheveningen. Toch is het strand van Wassenaar minstens zo mooi, bovendien biedt dit strand ook vele voordelen. Waai lekker uit op het 8 km lange strand, omgeven door het ruige duingebied. Hier kan je volop genieten van de rust. Er zijn een handje strandpaviljoens te vinden. Dit maakt het strand van Wassenaar juist zo bijzonder. Want ondanks dat het een Rijksdorp is kan je hier niet van een extreme mensen populatie spreken zoals in: Zandvoort, Scheveningen of Katwijk. Kinderen kunnen hier heerlijk relaxen en in het zand spelen, maar het strand leent zich ook goed voor een fietstocht of wandeling. Wil je een uitgestrekt strand met rust? Dan is Wassenaarseslag zeker een strand dat op dit lijstje moet staan.

Zoutelande

Een fraai strand en in het bezit van een blauwe vlag. Dit betekent dat het er schoon en hygiënisch is en er veel faciliteiten zijn voor een strandbezoek. Zeeland staat bekend om zijn vele zonuren. Dit is dus een grote bonus als je Zoutelande bezoekt. Een prachtig uitgestrekt strand van maar liefst 5 km met veel zon. De schattige strandhuisjes geven een speciale sfeer aan dit strand. Bezoek dus zeker eens dit strand, want het is echt de moeite waard.

Kijkduin, Den Haag

Veel mensen denken bij Den Haag gelijk aan Scheveningen. Maar wat veel mensen vergeten is dat er bij Den Haag nog een prachtig strand ligt. Kijkduin is dit vergeten strand onder de rook van Den Haag. Met zijn kilometerslange stranden, schelpen fietspaadjes en historie is dit strand zeer bijzonder. Je kan hier heerlijk uitwaaien en af en toe eens stoppen bij wat bunkers van de Atlantik Wall. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was hier een 2685 km lange verdedigingslinie. Dit maakt dit strand zo bijzonder. De historie van Nederland omgeven door een groot rustig strand met hippe paviljoens. Rij dus eens wat verder dan Scheveningen en breng een bezoekje aan Kijkduin.

Vlissingen

Een prachtig strand waar je strand en stad perfect kan combineren. Een heerlijke sfeer, veel gezelligheid en het bruisen van de stad met de zee op de achtergrond. Kortom een plek waar veel dingen samenkomen en dit tot een perfecte plek maken voor een dagje strand.

Cadzand

Cadzand is de meest zuidelijkst gelegen badplaats van Nederland. Dit deel van de Zeelandse kust staat bekend om zijn oude polders, schorren, slikken en het Zwingeul, tezamen vormen zij fraaie natuurgebieden. Kinderen kunnen in het Zwingeul veel haaientanden vinden, wat een uitstapje naar zee natuurlijk super spannend maakt.

Strand van Vlieland

Vlieland

Wil je een intiem strand met een rustig karakter? Wil je ruige duinen en bosgebieden? Denk dan eens aan Vlieland. Je vindt hier uitgestrekte stranden en het is er schoon. Je kan hier ook nog een glimp opvangen van een zeehond als je goed kijkt. Wil je eens wat anders? Ga dan zeker een keer naar Vlieland.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog behoort met zijn Noordzeestrand tot de breedste van Europa. Je vindt hier veel groen door het biestarwegras en helmgras wat hier groeit. Je kan strandjutter sessies boeken en jezelf even een echte strandjutter voelen. Daarnaast kan je hier heerlijk uitwaaien en genieten van een heerlijk weekendje weg.

Sint Maartenszee

Sint Maartenszee ligt in Noord-Holland in de buurt van Schagen. Het is een strand wat je wel het pareltje achter de tulpenvelden kunt noemen. Voor een bruisend uitgaansleven moet je hier niet zijn, maar wel voor de rust en uitgestrekte duinen. Vooral met kinderen kan je hier volop genieten van de prachtige dorpjes aan zee. Voor de kinderen is er een grote speeltuin en in het dorpje zelf vind je vele restaurants. Het is er schoon en rustig. De perfecte uitvalsbasis dus voor een dagje weg.

 

Zo zie je maar Nederland zit vol verrassingen. Er zijn natuurlijk meer mooiere stranden te vinden in Nederland. Maar wil je eens een keer wat anders? Sla deze stranden dan zeker niet over. Want het toeristische Zandvoort dat kennen we nou zo onderhand wel. Met een beetje rondneuzen vind je prachtige rustige stranden waar jij een verrassend mooi dagje uit zal beleven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen