Hotelaanbiedingen Blog

Tips voor een lekker weekendje weg naar Ameland

Voor zowel een nachtje weg, een weekendje weg of een midweekje weg is Ameland een prachtige bestemming. Elk seizoen kleurt zich op eigen wijze. Het eiland is 27 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed. Een romantisch weekendje weg, een sportieve vakantie, of even weg met het hele gezin, het eiland heeft voor ieder wat wils.

Met de boot

In het hoogseizoen is het ieder weekend en in iedere vakantie druk op de boot van en naar Ameland. De veerboten “Oerd” en “Sier” brengen u in maar 45 minuten naar Ameland, je kunt dus zelfs voor een dagje naar het prachtige eiland.

Wat te doen op Ameland?

Op Ameland vindt je prachtige natuur met lang uitgestrekte stranden, duinen, de Waddenzee en bossen. Je kunt lange strandwandelingen maken, geniet bij een van de vele strandtenten van het prachtige uitzicht, fietsen door de natuur, of genieten op het terras in een van de dorpen. Ook hebben de dorpen veel leuke winkeltjes en kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken zoals de vuurtoren in Hollum. Bezoek musea en duik in de geschiedenis van Ameland.

Het eiland organiseert boottochten waarbij u zeehonden kunt spotten en excursies waarmee u het hele eiland kunt ontdekken.

Sportief en actief

Voor de sportievelingen is het waddeneiland een heerlijke bestemming, je kunt bijvoorbeeld kite- en golfsurfen, paardrijden over de prachtig witte stranden en wadlopen. Voor kinderen kan vliegeren op het strand al een hoogtepunt zijn.

Openbaar vervoer

Bij aankomst op het eiland kun je vanaf de haven met bussen of taxi’s naar de verschillende dorpen op het eiland. De bustijden sluiten aan op de aankomst en vertrektijden van de veerboten. Het openbaar vervoer zorgt ervoor dat je gemakkelijk van dorp naar dorp kunt reizen.

Fietsverhuur

In de haven van Nes is het mogelijk om fietsen te huren. Ook kunt je ervoor kiezen om in 1 van de dorpen een fiets te huren. Ameland heeft 100km fietspad over het hele eiland. De routes lopen langs de gezellige dorpen Hollum, Ballum, Buren en Nes. De fiets is het belangrijkste vervoersmiddel om het eiland te verkennen, zo kun je gemakkelijk op elke plek van het eiland komen.

Overnachten op Ameland

Op Ameland zijn leuke accommodaties te boeken zoals vakantiehuizen, hotels, campings en vakantieparken. Wilt u verblijven in een romantisch hotel, een knus bed&breakfast, kamperen of met een groep verblijven in een groepsverblijf, alles is mogelijk! Bekijk hier een overzicht van hotels op Ameland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen