Hotelaanbiedingen Blog

Hoe kun je goedkoop overnachten in Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en een populaire toeristische bestemming. Amsterdam heeft voor iedereen wat te bieden. het is een gezellige, levendige stad. Eigenlijk is het de stad die nooit slaapt. Er is altijd wel wat te doen. Of je nu van musea, theater, concerten, festivals, winkelen, uitgaan of andere dingen houdt, er is voor ieder wat wils. Amsterdam kent vele trekpleisters zoals: het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Museumplein, de Wallen, Coffeeshops, concertgebouw, Uitmarkt, Vondelpark, Koningsnacht/dag, diverse festivals, gezellige winkelstraten en nog veel meer. Het is een stad die je goed met de fiets en te voet kan verkennen. Eigenlijk gaat dat nog beter dan met de auto, parkeren kost nogal veel en je kan je door de drukte veel minder snel verplaatsen. Daarnaast is het openbaar ook erg goed in Amsterdam. Het is eigenlijk als je de stad kent niet echt een stad. Het zijn meer allemaal kleine dorpjes in een grote stad. Dat is wat deze stad zo uniek maakt. De mensen zijn erg vriendelijk maar wel recht voor zijn raap. Ken je de mensen daar dan weet je dat het altijd feest is. Op elke hoek en in elke wijk is er wel een gezellig kroegje. Het is een stad waar je echt verliefd op kan worden. De prachtige grachtengordel en de eeuwenoude grachtenpanden staan op de Werelderfgoedlijst. Het is een stad die je zeker als Nederlander eens bezocht moet hebben. Het is ook geen stad waar je in een uur uitgekeken bent. Het is de stad die zich leent voor een weekendje weg. Maarja Amsterdam staat er bekend omdat het overnachten er duur is. Hoe kun je nu goedkoop overnachten in Amsterdam? Hieronder een aantal ideeën en voorbeelden.

Couchsurfing

De ideale oplossing is natuurlijk couchsurfing. Je kan bij mensen in huis slapen op een bed of bank die over is. Vaak vragen ze een kleine tegenprestatie koken ofzo. Maar dit moet je wel leuk vinden. Het is wel een leuke optie. Op de website Couchsurfing.com vind je een complete community met allerlei interessante en leuke tips om te lezen. De artikelen zijn wel geschreven in het Engels.

Airbnb

Op Airbnb vind je veel mensen die hun kamer aanbieden of huis voor weinig geld. Vaak kan je hier voor weinig geld echt leuke optrekjes scoren. Helaas zijn deze opties op Airbnb ook niet meer echt goedkoop. Je betaald al snel richting de 100 euro per nacht voor een slaapplek in Amsterdam.

Hostel of een hotel aanbieding

Je hebt in Amsterdam erg veel goedkope alternatieven om te overnachten. Hotel Fine Seasons is daar een voorbeeld van. Het is een erg leuk hotel met een kamer voor 2 tot 3 personen. Voor een schappelijke prijs kun je er ook ontbijten/lunchen/dineren en de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast heb je ook nog het studentenhotel, dit is erg knus en gezellig en je vindt er betaalbare kamers. Daarnaast heb je het Hem hotel vlakbij de Rai. Het is erg goedkoop, maar het is er schoon en de kamers zijn goed. In een hostel slaap je vaak op een slaapzaal. Dit kan erg goedkoop zijn, let wel op of het er schoon is. Er zijn veel verschillende hotels in Amsterdam te vinden, wil je een echte aanbieding scoren zul je wel geluk moeten hebben. Vaak zijn aanbiedingen geldig voor een specifieke datum, het enige wat je kan doen is gewoon kijken of je een goede deal kan vinden.

Huis/appartement

Ga je met een groepje? Denk er dan eens aan om een huis of appartement te boeken. Dit kan makkelijk via Google of Airbnb en kan echt heel veel geld schelen als je de kosten deelt.

Aanbiedingen

Houdt de aanbiedingen goed in de gaten op onze website en eventueel kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Hier kunnen soms echt hele leuke aanbiedingen tussen zitten. Het kan zoveel geld schelen en je leuke slaapplaatsen opleveren.

Op de camping

Vind je een hotel, Airbnb of andere opties te duur? Je kan ook altijd nog kiezen om op de stadscamping te gaan staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:
Camping Vliegenbos of Camping Zeeburg.

Huizen oppas

Er zijn zat mensen met honden en katten of andere dieren in Amsterdam. Deze zoeken ook een oppas voor hun geliefde dier als ze op vakantie gaan. Wil je een leuk logeeradres denk er dan eens aan om op een huis te passen. Het is vaak gratis en je komt de leukste plekjes tegen. Een ding je moet wel van dieren houden.

B&B

Er zijn ook erg leuke B&B’ s te vinden in Amsterdam. Neus een beetje rond en je vindt vast een leuk plekje. Vaak is de gastvrijheid hier erg goed. Je krijgt hier vaak meer waar voor je geld dan in een hotel en het kan er erg gezellig zijn. Wil je een aparte en goedkope overnachting? Denk er dan eens aan om op een woonboot te slapen. Dit is echt typisch Amsterdams en er zijn veel B&B’s op woonboten te vinden. Frida Badoux is een Bed and Breakfast die een erg goede prijs kwaliteitsverhouding erop nahoudt. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke plekjes te vinden.

Zo zie je maar ondanks de geluiden dat Amsterdam duur is om te overnachten kan je met een beetje zoeken juist goedkoop overnachten in deze stad. Zoek wel even goed. Boek ook ruim van te voren. Dit kan je ook veel geld schelen. Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Neus gewoon een beetje rond. Vaak is het buiten het centrum ook wat goedkoper. Het is natuurlijk jouw keus waar je wilt zitten. Centraal of wat buitenaf. Maar met een beetje speurwerk vindt ook jij een plek waar je goedkoop kunt overnachten in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen