Hotelaanbiedingen Blog

Dagje Amsterdam? Wat te doen in Amsterdam?

Amsterdam de hoofdstad van ons prachtige kikkerland. De stad die wereldberoemd is om haar Red-light district en coffeeshops. De stad die bekend staat om haar vrijheid, openheid, dorpse karakter en vriendelijke mensen. De eeuwenoude handelsstad die pronkt met haar prachtige grachten gordels. De stad die veel te bieden heeft. De stad die elke Nederlander wel eens gezien moet hebben. Een stad waar je van houdt en verliefd op wordt. Een stad die bruist van de gezelligheid en waar er 24 uur per dag wel iets te beleven valt. Kortom Amsterdam is een stad om trots op te zijn. Amsterdam heeft vele musea, festivals, markten, rondvaarten en nog veel meer. Ook voor een dagje winkelen moet je in deze stad zijn. Je kan er een weekendje of weekje weg van maken, maar deze stad leent zich ook prima voor een dagje uit. Maar wat is er nou te doen in Amsterdam? Wat maakt Amsterdam nou zo bijzonder? Waarom moet je deze stad bezoeken? Dit zijn allemaal vragen die wij in dit artikel zullen toelichten. Veel mensen kennen Amsterdam misschien wel maar sommige ook niet. Misschien ontdek je na dit artikel wel weer nieuwe dingen? Het zijn allemaal van die kleine dingen die jouw dag in Amsterdam uniek kunnen maken. Lees en geniet van dit artikel en van Amsterdam.

Tours

Een tour maken is altijd leuk. Je leert een stad op een andere manier kennen en je krijgt vaak veel mee. De ideale manier zelfs om een stad te leren kennen. Amsterdam is een stad die veel diverse tours biedt.

Dit maakt je dag in deze stad nog bijzonderder. Zo heb je de volgende tours:

Hungry Birds, Amsterdam Street Food Tours

Op deze tour wordt je door een aantal geweldige meiden meegenomen door de stad. Zij geven je leuke weetje over de stad en leren je de stad op een andere manier kennen. Ze nemen je mee naar leuke zaakjes en laten je genieten van onbekende plekken waar je heerlijk kunt eten. Een culinaire tocht mag je wel zeggen. Ze brengen je echt op de leukste plekjes waar je anders niet zou komen. Zo leer je de stad op een leuke manier kennen en heb je een geweldige belevenis deze dag. Je hebt wel een lege maag nodig want je gaat veel eten op deze tour. Maar voor de fijnproevers is dit echt een geweldige ervaring.

Sightseeing Cruise langs de highlights van Amsterdam

Deze tour wordt aangeboden door Stromma Netherlands en is vanaf €18,00 p.p. te boeken. Je vertrekt vanaf het centrum van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. De rondvaartboot met glazen opbouw vertrekt tussen 9.00 en 21.00 uur elke 30 min. Reserveren is wel noodzakelijk. Het is een tour die je alle highlights van de stad laat zien. Zo vaar je langs: het Anne Frank Huis, de Gouden Bocht, de Magere Brug, de Zeven Bruggen over de Reguliersgracht, de Amstel, het oude havengebied en de vele pittoreske gevels huizen. De gidsen spreken diverse talen en geven je veel informatie over de stad. De trip duurt ongeveer een uur en je krijgt echt veel mee van het prachtige Amsterdam.

Wandeling op de Wallen

Je kan natuurlijk ook zelf naar de Wallen gaan, maar wil je meer weten over het ontstaan van de Wallen dan kan je ook een tour boeken. Vanaf €17,50 kan je een tour boeken en kan je met een gids de Wallen verkennen. Er zijn diverse tochten te boeken en zelfs met een kroegentocht erbij.

Hop-on-off tour

Heb je geen zin om steeds in de bus te zitten? Wil je een rondvaart en een bustocht? Of alleen een bustocht? Wil je op en af kunnen stappen wanneer je maar wilt? Boek dan een hop-on-off tour. Je kan dit combineren met een rondvaart. Het is aan jouw de keuze. Je kan de stad dus op diverse manieren verkennen. Het is een erg leuke manier, want je krijgt veel mee van de stad, je ziet van alles, je kan op en afstappen wanneer je maar wilt. Vanaf €21,00 is deze tour te boeken.

Mike’s Bike Tours & Rentals

Wil je de stad per fiets verkennen? Wil je een fiets huren of een fietstocht maken? Dan ben je hier aan het goede adres. Je kan hier namelijk een fiets huren, maar ook een fietstocht boeken. Je gaat dan met een gids op de fiets de stad door. Dat is weer eens een andere manier om de stad te verkennen.

Er zijn nog veel meer leuke tours te vinden in Amsterdam. Dit is natuurlijk maar een kleine selectie. Je kan hiervoor terecht op het internet of bij de VVV. Laat jezelf eens rondleiden en bekijk de stad op een andere manier.

Historie van Amsterdam

Houdt je van geschiedenis? Wil je meer weten over de rijke historie van deze geweldige stad? Dan kan je jouw hart volgen in deze stad. Amsterdam beschikt namelijk over een rijke historie. Je kan hier ontzettend veel leren. Je hebt aan een dag waarschijnlijk niet eens genoeg. Amsterdam beschikt over zoveel musea. Hieronder een aantal musea waar je zeker eens heen moet, waar je veel over de historie leert.

Anne Frank Huis

Het wereldberoemde achterhuis waar Anne Frank verbleef toen zij haar dagboek schreef tijdens de tweede wereldoorlog. Het is nog steeds een gruwelijke gebeurtenis. Des te belangrijker dat iedereen er nog steeds over leert. De jodenvervolging was iets verschrikkelijks. Anne schreef hier haar verhaal. Je kan hier voelen hoe zij zich voelde. Waar zij ondergedoken zat. Het museum is iets wat Amsterdam zelfs beroemd maakt. Het is het zeker een bezoekje waard. Maar reserveer wel van te voren als je niet in de wachtrij wilt staan.

Verzetsmuseum

Wil je nog meer van de oorlog weten? Wil je weten hoe het verzet in de oorlog was in Amsterdam? Dan is dit museum een echte aanrader. Het is niet zo bekend als het Anne Frankhuis, maar zeker de moeite waard. Je vindt hier veel foto’s en verhalen over de oorlog en het verzet. Er wordt goed verteld hoe het tijdens de oorlog in Amsterdam was en wat het verzet precies deed. Hier leer je dus echt veel .

Scheepvaartmuseum

Amsterdam is een beroemde handelsstad geweest met een grote haven in de VOC tijd. Amsterdam heeft haar uiterlijk zelfs aan deze tijd te danken. Een bezoekje aan het scheepvaart museum leert je dus echt veel over het ontstaan van deze stad. Je kan zelfs een replica van een schip bekijken en veel zien. Zo leer je pas echt veel over Amsterdam.

Amsterdammuseum

Via filmpjes, een gratis audiotour en andere interactieve elementen kun je de geschiedenis van Amsterdam ontdekken. Door al die elementen is het museum ook best toegankelijk voor kinderen.

Gemeentearchief

Archieven zijn tegenwoordig vrij toegankelijk en de schatkamers van de geschiedenis.Dit archief is de moeite waard. Gevestigd in een magnifiek gebouw van de beroemde architect. De Art-Deco stijl komt hier goed naar voren. Het is een fantastisch museum en weer eens wat anders dan het standaard Van Goghmuseum. Je kan hier echt veel zien van de stad vooral rond 1900.  De (kleine) exposities zijn bijna altijd meer dan de moeite waard. De kelder is een heuse schatkamer, zoals het hoort bij een voormalige bank.

Amsterdam Gallery

Waar vind je nog zo’n overdekt straatje met grote schilderijen in een stad? Waar kan je nog gratis heen in deze stad? Zeker als het koud is kan je hier prima vertoeven. Hier hangen heel wat 17e-eeuwse schuttersstukken. Maar ook een modern tableau met de 3 Amsterdamse kruizen. Ook staat hier het grote beeld van Goliath en een kleine van David ernaast. Het tapijt uit 2012 van Barbara Broekman ‘Mijn stad: een feest van verscheidenheid’ is een symbool van 179 nationaliteiten, die in Amsterdam wonen. Het is een feest om door deze kleurrijke galerij te lopen en daarna op een Binnenhof van het Amsterdam Museum om daarna vervolgens in de drukke Kalverstraat uit te komen.

Dit zijn echt stuk voor stuk musea met allen hun eigen historie en identiteit. Het zijn museu die echt aan te raden zijn. Je krijgt hiermee een goede indruk van de stad. Het Vincent van Gogh Museum is natuurlijk ook mooi, maar wil je eens wat anders dan wordt een van deze musea je zeker aangeraden.

Bruggen

Amsterdam is een stad gemaakt op en om het water. Je vindt er de prachtige grachtengordel. Vele grachten waar je op kunt varen en op kunt lopen. Het is heerlijk om je hier te bevinden. Maar Amsterdam beschikt ook over prachtige bruggen. Ze zijn allemaal uniek en allemaal typisch voor deze stad. Wil je mooie fotokiekjes bezoek dan de volgende bruggen:

 • Blauwbrug
 • Magere Brug
 • Grachtengordel
 • Een van de vijftien bruggen: het mooiste uitzicht heb je vanaf het water. Dan zie je in een cirkel om je heen 15 bruggen.
 • Torensluis
 • Pythonbrug/hogebrug

Kunstmusea

Het is al even aan bod gekomen maar Amsterdam staat bekend om een aantal musea. Vooral op het gebied van kunst kan je hier veel hoogstaande dingen zien. Het is er wel vaak erg druk. Je moet dus vooral van te voren een kaartje kopen en op tijd in de rij gaan staan. Een tip! Koop een museum jaarkaart! Dat scheelt je zoveel entreegeld. Dit zijn aanraders op het gebied van kunstmusea:

 • Van Goghmuseum: hier vindt je de werken van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh.
 • Het Rijksmuseum: hier vindt je Nederlands parade paardje van Rembrandt van Rijn “ de Nachtwacht”, maar ook vele andere hoogstaande schilders uit de oude tijd.
 • Stedelijk Museum Amsterdam: hier vindt je veel hoogstaande moderne kunst.
 • Willet-Holthuysen museum:  dit museum geeft een duidelijk beeld hoe de familie Willet-Holthuysen heeft geleefd.
 • Foam-Photography Museum Amsterdam: het is een vrij ruim fotografiemuseum met mooie, interessante en kleine tentoonstellingen, waar je inspiratie bij kan opdoen. Daarnaast is het hier ook mogelijk om fotografie workshops te volgen.

Shoppen

In Amsterdam kun je volop shoppen. Je kan terecht in de PC-Hooftstraat, Kalverstraat en de Nergenstraatjes. Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken in Amsterdam om te shoppen. Zo is het Waterlooplein erg leuk om goedkope gave outfits te scoren. Ook op andere markten kan je terecht en in de vele kleine straatjes vind je veel vintage winkeltjes. De Haarlemmerstraat is ook erg leuk. Amsterdam is gewoon het winkelWalhalla.

Uit eten

Er is natuurlijk heel veel te beleven in Amsterdam, maar van shoppen, musea, wandelen, fietsen, varen en dergelijke krijg je natuurlijk trek. In Amsterdam kan je lekker eten. Er zijn hier veel restaurants te vinden. Let wel even op dat je niet in de toeristische gebieden gaat eten. Je vindt hier alle nationaliteiten wat eten betreft. Amsterdam is dan wel in Nederland gelegen, echter is het een stad met vele gezichten en veel culture

 1. Het is een stad waar je uit elke keuken wel iets kan proeven. Het is een stad waar je altijd wel je hongerige buik kan vullen. Hieronder een aantal aanraders:
 • Thais Restaurant Bird op de Zeedijk: het beste Thaise restaurant van Amsterdam.
 • Restaurant Florijn
 • De Silveren Spiegel
 • Stubbe’s haring: hier kan je heerlijke haring eten.
 • Rob Wigboldus Vishandel
 • Gartine
 • The Pantry

Er is nog veel meer te vinden wat eten betreft. Maar hier kan je in ieder geval terecht met de lekkere trek of als je echt honger hebt.

Verschillende bioscopen in Amsterdam

Na het winkelen, wandelen, fietsen en dergelijke kan het ook leuk zijn om de dag af te sluiten met een filmpje. Er zijn in Amsterdam veel bioscopen te vinden zoals:

Pathe, Amsterdam Arena, Munt, City, Tuschinski. De laatste bioscoop is een belevenis op zich.

Typische Amsterdamse bezienswaardigheden

Er zijn in Amsterdam ook typische Amsterdamse dingen te zien. Denk aan het amsterdammertje een paaltje wat rood is met drie kruizen erop. Dit vind je overal in Amsterdam. Het Centraal station en de Dam zijn prachtig om te zien. Daarnaast heb je nog het Rembrandt en Leidseplein en de Jordaan. De Jordaan is een heerlijke buurt om doorheen te struinen. Op de Dam vind je het paleis. Het is een prachtig gebouw en perfect voor allerlei foto’s. Het conservatorium en het concertgebouw is ook de moeite waard.

Uitgaan in de hoofdstad

Je kan in Deze stad ook perfect uitgaan de volgende clubs zijn erg leuk:

 • Escape
 • Club los
 • Soho (lesbische club)
 • Hardrockcafe
 • Wereldcafe
 • Spijker

Bezoek een markt

In Amsterdam vind je ook geweldige markten. Hier kan je de echte sfeer van de stad proeven. De mensen die er zijn die geven je een goed beeld van de diversiteit van de stad. Je kan er eten kopen en dit in een prachtig park op eten of gewoon leuke kleding kopen. De volgende markten zijn erg leuk:

 • Albert-Cuyp markt (daar is André Hazes bekend geworden, vind je een beeldje van hem);
 • Dappermarkt
 • Waterlooplein
 • Blumenmarkt
 • Flowermarket
 • IJ-hallen vlooienmarkt
 • Ten Katemarkt
 • Bos en Lommerplein Markt

Het is heerlijk om op deze markten te struinen. Je kan hier zelfs heel voordelig winkelen. Wil je dus iets typisch wat van de stad is ga dan zeker naar bovenstaande markten. Neem wel genoeg tasjes mee, want je komt hier zeker niet met lege handen van terug. Het is namelijk zo dat deze markten echt net kleine warenhuizen zijn, waar je echt leuke dingen kunt vinden. Het is dus echt een aanrader. Het maakt je dagje Amsterdam helemaal compleet.

Verschillende mooie parken in Amsterdam

Amsterdam lijkt een echte typische stad. Veel grachtenpanden en winkels, trams, fietsen, drukte. Maar buiten de grachtenpanden en alle drukte is veel meer te zien dan je denkt. Het is echt een stad met vele gezichten. Amsterdam is namelijk ook zeer groen. Je vindt hier enorm veel parken, daar kun je heerlijk uitrusten en chillen. Je kan er soms zelfs een kopje thee drinken in een leuk restaurantje of theehuisje. Die vindt je veel in het Vondelpark. In dat park kan je zelfs de hele dag vertoeven. Vooral op zomerse dagen is het daar echt heerlijk. Je kan er indien je kinderen hebt heerlijk spelen met ze. Er is in het Vondelpark een vijver waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Neem dus in de zomer ook zeker je zwemkleding mee. Wil je even wat eten? Neem dan wat van de markt mee en ga hier picknicken. Daarnaast heb je ook nog het: Westerpark, Amstelpark,Amsterdamse Bos met de Bosbaan, Baanakkerspark, Beatrixpark,

Bijlmerweide, Bilderdijkpark, Diemerpark en Diemerzeedijk en het Eendrachtspark. Deze parken zijn net zo mooi als het Vondelpark, je kan hier echt heerlijk vertoeven. Ga je met een stel vrienden? Bezoek dan zeker dit park een dagje. In de parken leven de echte stadsmensen, je leert hier dus echt de stad op een andere manier kennen. Op een manier zoals je een stad wilt leren kennen.

De stad is dus echt veel groener dan jezelf denkt. Je kan het zelfs ook op de fiets verkennen. Een fiets kan je makkelijk huren in Amsterdam, of je kan een OV-fiets huren. Het is erg gezellig om in Amsterdam te fietsen. Je kan de stad goed verkennen op deze manier. Je leert veel van de stad kennen en ziet de stad op een andere manier. Je moet wel goed opletten in het verkeer want het kan er erg druk zijn. Je kan natuurlijk ook de tram pakken, het openbaar vervoer is namelijk erg goed in deze stad.

Lekker naar een festival in Amsterdam?

In de zomer hoef je echt de stad niet uit. Dat is iets wat vele Amsterdammers altijd zeggen. De stad heeft in de zomer namelijk zoveel te bieden. De honderden festivals die er zijn maken deze stad echt compleet. Het is alleen al leuk om alleen al  voor een bijzonder festival naar deze stad te gaan. Je vindt hier de Uitmarkt wat erg leuk is. Je krijgt dan veel muziek te horen en theater te zien. Perfect dus voor een dagje uit. Tijdens het Jordaanfestival kan je het levenslied meezingen. Tijdens het Grachtenfestival kan je in een bootje dobberen en van de muziek genieten. Houdt je van feesten? Ga dan naar het Amsterdam Dance Event. Hier kan je de hele avond genieten van dance muziek.  Je kan ook genieten van diverse culturen tijdens het Amsterdam Roots Festival. Je eet en danst dan over de Grens. Alleen al Koningsdag is hier geweldig om te vieren. Daarnaast heb je nog Dance Valley, Awakenings en Dutchvalley. Je hebt ook nog het Latin festival, Strand festival, The Brave en Wonderfeel. Daarnaast heb je ook nog andere festivals die niet alleen muziek bieden. Je kan hierbij denken aan: Amsterdam Craft Beer Festival,Restaurant Week en het Trek Food Truck festival. Dit is echter maar een kleine opsomming van de vele festivals die je hier in vooral de zomerperiode kunt vinden. Er zijn ook nog veel filmfestivals en dergelijke te vinden. Daarnaast kan je natuurlijk ook nog naar binnen festivals in de winter en zijn er veel beurzen in de stad te vinden. Hiervoor ga je naar de Rai. Niet echt een festival, maar even een aanrader om snel op te noemen.

Slapen in Amsterdam

Wil je rusten? Wil je nog een dagje blijven? Wil je jouw dag perfect afsluiten? Wil je niet verder meer reizen? Wil je nog uitgaan? Ben je moe van het lopen? Dan kan je altijd overnachten in deze stad. Je vindt hier verscheidene hotels, hostels, B&B’s en appartementen. Reserveer hier wel even van te voren voor, vooral als er een festival of evenement is. Het kan namelijk zijn dat alles al vol zit. Amsterdam is best een dure stad, hoe vroeger je dus boekt hoe beter dus. Je kan ook makkelijk op boten overnachten en er is zelfs een camping in de buurt.

Vele gezichten

Amsterdam is dus echt een stad met veel gezichten. Je vindt hier dus alles wat je wilt. Eten, drinken, shoppen, slapen, uitgaan, feesten, dansen, theater, cultuur, historie snuiven, chillen. Alles is mogelijk in deze geweldige stad. Het is gewoon een stad waar je echt kan genieten. Waar je de cultuur kunt snuiven. Een stad die een dagje uit compleet maakt. Je mag deze stad dus zeker niet overslaan. Vooral niet als je echt een tof dagje uit wil. Met deze tips kan je zeker vooruit. Het zijn zowel standaard als bijzondere bezienswaardigheden en andere dingen. Het zijn de perfecte tips voor een perfect dagje uit en het maakt je dag compleet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen