Hotelaanbiedingen Blog

10 handige tips voor een goedkoop weekendje weg

Weekendjes weg zijn altijd leuk. Soms heb je gewoon even behoefte om er tussenuit te gaan. Je wilt rust en ontspanning, nieuwe plaatsen leren kennen, gewoon even weg van alle dagelijkse dingen. Je kan er dan zelf voor kiezen waar je heen gaat. Ga je naar de bossen, naar het buitenland of wil je een van de leukste steden van Nederland bezoeken? Allemaal opties die jouw een volwaardig weekendje weg kunnen bieden. Maar wat als je weinig geld hebt om weg te gaan? Wat doe je als je er echt graag tussenuit wilt maar je budget zit niet mee? Veel mensen denken altijd dat ze veel geld moeten hebben om een weekendje weg te kunnen. Het tegendeel spreekt echter boekdelen. Er zijn genoeg manieren om een weekendje weg weg te gaan zonder dat het te veel geld kost. Sterker nog, er zijn zelfs manieren om bijna helemaal gratis weg te gaan. Om je wat inspiratie te geven volgen hieronder een tiental tips voor een goedkoop weekendje weg. Als je ook leuke tips hebt voor andere lezers kun je deze achter laten in de reacties onderdaan dit artikel.

 

1. Goedkoop vervoer

Een van de hoogste kostenposten voor een weekendje weg is vaak het vervoer. Wil je in eigen land blijven? Dan kan dat goedkoper zijn, maar dit is geheel afhankelijk van je bestemming. Ga je naar een hutje op de hei, dan zullen de kosten meevallen, indien je een auto hebt. Maar ga je in eigen land naar een stad, dan kunnen de kosten ook oplopen door de hoge parkeerkosten. Wil je echt perse met de auto? Zoek dan goed van te voren uit waar je gratis of goedkoop kunt parkeren. Veel steden ook in het buitenland hebben vaak P+R terreinen waar je goedkoop kan parkeren en een pas krijgt voor het vervoer naar de stad. Mocht je dit niet willen pak dan de trein of het vliegtuig. Echter moet je dit wel goed in de gaten houden. Lastminutes vallen vaak heel erg tegen. Wil je echt goedkoop vliegen of goedkoop met de trein? Boek je reis dan minimaal 3 maanden van te voren, vaak ben je dan zelfs goedkoper uit dan met de auto. Richt je niet op een bestemming, dan ben je vaak duurder uit.

Kijk naar leuke aanbiedingen en boek die. Zo kan je vaak al naar bijvoorbeeld met de trein naar Keulen voor € 19,00. Wil je echt nog meer besparen op het vervoer? Denk dan eens aan liften, daar zijn tegenwoordig hele veilige websites voor bijvoorbeeld: “Blablacar”. Zoek dit wel goed uit als je dit van plan bent en stap niet zomaar willekeurig langs de kant van de weg bij iemand in. De bus kan vaak ook erg goedkoop zijn, zo zijn er tegenwoordig veel goedkope busdiensten naar diverse bestemmingen. Maar het allergoedkoopste is natuurlijk met de fiets naar een bestemming gaan, echter moet je dan wel een bestemming kiezen die niet te ver weg is.

 

2. Couchsurfen

Ooit gedacht aan couchsurfen? Bij couchsurfen slaap je vaak gratis, tegen een hele kleine vergoeding of tegenprestaties (bijvoorbeeld voor diegene koken) bij mensen thuis. Je hebt hier diverse sites voor online waarbij je jezelf kan aanmelden. Je kan tegenwoordig op de meest ondenkbare plaatsen couchsurf plekken vinden. Je bespaart hierdoor enorm op de kosten van een overnachting. Daarbij kan het ook erg leuk zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, je kunt veel tips krijgen voor leuke dingen in de buurt, soms willen deze mensen zelf de omgeving laten zien. Kortom genoeg voordelen aan couchsurfen dus en je bespaart er enorm mee.

 

3. Citycard

In veel steden bieden ze citycars aan (kunnen andere benaming hebben) waarmee je vaak voordelig door de stad kan reizen met het openbaar vervoer of goedkoop naar bezienswaardigheden kunt. Vraag hierna bij een toeristen informatie punt of een VVV kantoor.

 

4. Op de fiets

In veel steden zijn er tegenwoordig fietsdiensten. je kan dan gratis of tegen een klein bedrag een fiets lenen. Dit zijn diensten in vooral steden die zijn opgezet om mensen te stimuleren om meer te fietsen in de stad. Bij sommige steden moet je jezelf van te voren aanmelden om een pasje te krijgen. Zoek dit van te voren even goed uit. Is er in een stad geen dienst zoals deze beschikbaar? Kijk dan of je bij een fietsenverhuurder een goedkope fiets kunt huren. Maar kijk daarbij wel goed uit met de prijzen! Het voordeel aan een fiets is dat het een erg leuke manier is om de omgeving makkelijk te verkennen. Ook kun je nog kijken naar de OV-fiets die je kan huren voor een klein bedrag met een persoonlijke ov-chipkaart.

 

5. Gratis stadwandelingen

Wil je veel te weten komen over een stad? Wil je in een korte tijd veel highlights zien? Dan is een stadstour of rondleiding vaak een uitkomst. Deze kunnen echter heel duur zijn. Toch kan je als je goed informeert in veel steden vaak gratis stadswandelingen volgen. Sandeman’s biedt in Europa veel gratis stadswandelingen aan. Je hebt ook diverse sites waar gratis wandelingen opstaan. Wil je met een local op pad? Kijk dan op Like a Local, hiermee kun je gratis in de stad op pad.

 

6. Appartement of huisje boeken

Een hotel kan vaak erg in de kosten oplopen. Mocht je echt in een hotel willen slapen, kijk dan goed bij goedkope hotels voor een weekendje weg! Maar je kan ook denken aan het boeken van een huisje of een appartement. Dit is vaak goedkoper omdat je voor een heel weekend boekt en indien je met meer mensen gaat je de kosten kan splitsen.

7. Zelf eten meenemen en kopen

Uit eten kan erg duur zijn? Koop daarom zelf je eten of neem het mee. Je kan dit op je overnachtingsplaats nuttigen, maar je zou ook bijvoorbeeld kunnen gaan picknicken in een park.

 

8. Kamperen

Kamperen is erg leuk en goedkoop. Met een beetje zoeken vind je een leuke goedkope camping in een stad of andere leuke omgeving. Met een beetje zoeken kan je vaak voor maximaal €20,00 per nacht ergens slapen. Verwacht dan geen luxe glamping. Wil je helemaal goedkoop uit zijn? Denk dan aan een paalcamping of trekkers terreintje. Let op! Hier zijn vaak geen sanitaire voorzieningen, niet bereikbaar met auto, alleen te voet of met de fiets, je mag er niet meer dan 3 nachten slapen, zijn altijd in de natuur!

 

9. Plan van te voren bezienswaardigheden

Door je goed in te lezen in je plaats van bestemming kan je vaak ook goedkoper uit zijn. Ga je namelijk naar een stad en ga je naar een museum dan betaal je vaak de hoofdprijs. Door van te voren dingen goed te plannen kan je veel kosten besparen. Indien je namelijk weet wat je wilt zien kan je letten op de volgende dingen:

  • of er online kortingsbonnen of acties zijn
  • welke bezienswaardigheden gratis zijn

10. Geen toiletspullen

Hoe meer bagage je hebt hoe meer je betaalt. Bedenk daarom van te voren goed wat je nodig hebt en wat je mee wilt nemen. Laat bijvoorbeeld je toiletspullen thuis. Dit neemt erg veel ruimte in en bij veel hotels, appartementen en huisjes (ook Airbnb) hebben ze zeep en shampoo staan.

 

Zo zie je maar met een beetje creativiteit hoeft een weekendje weg echt niet duur te zijn. Er zullen vast nog veel meer bespaartips zijn. Maar met bovenstaande tips ben je zeker verzekerd van een goedkoop weekendje weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Al meer dan 23.092 inschrijvingen