Herberg de Gouden Leeuw

Bovenstraat 2, 7226 LM Bronkhorst

Herberg de Gouden Leeuw aanbiedingen

Stuur deze pagina door: Whatsapp Telegram Messenger

Informatie over Herberg de Gouden Leeuw

Een pittoresk stadje alsof hij direct uit een boek van Charles Dickens komt. Nee, het gaat niet over een plaats in Engeland, maar over Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Dit plaatsje wat slechts 150 inwoners telt heeft in 1482 stadsrechten gekregen. In dit uitermate charmante stadje ligt de rustieke Herberg de Gouden Leeuw. Wat nu de herberg is waren ooit drie afzonderlijke panden. De oude burgemeesterswoning, de stadsboerderij en de rosmolen waarvan de burgemeesterswoning het oudste gebouw is en dateert uit 1575.

Als je in deze herberg verblijft heb je echt het gevoel alsof je in een historische roman bent terechtgekomen. Dus als je nieuwsgierig bent naar het verhaal, boek dan snel een kamer in Herberg de Gouden Leeuw!

De faciliteiten van het hotel

De herberg is opgetrokken in Engelse cottage stijl met houten balken en een enorme open haard. De kamers stuk voor stuk uniek, maar allemaal ingericht in dezelfde romantische sfeer. Denk niet dat er dan ook alleen maar voorzieningen uit grootmoeders tijd zijn. Alhoewel er zelfs kamers zijn met een traditionele bedstee (die wel hedendaagse afmetingen heeft), is het hotel voorzien van alle hedendaagse gemakken zoals gratis WiFi, televisie en een badkamer met douche, toilet en gratis bad- en verzorgingsproducten.

In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar in de gelagkamer. In het voormalige Pietshuus is nu het restaurant gevestigd waar je sfeervol kunt lunchen of dineren.

Omgeving

Het kleinste stadje van Nederland ligt aan de oevers van rivier de IJssel. Het pittoreske stadje is een belevenis op zich. De omgeving is even prachtig. Je kunt er prima wandelen en fietsen,  en er is een hoop te beleven. Op 3 kilometer van de herberg ligt de Bierbrouwerij Rodenburg. Je kunt ook het bier proeven in de herberg, handig als het regen en je geen zin hebt om ernaartoe te fietsen. Als je het wel leuk vindt om te fietsen kun je meedoen aan ‘Happen en Trappen’, een 5 gangen diner verspreid over 5 restaurants die je al fietsend aandoet.

Faciliteiten Herberg de Gouden Leeuw

Wifi
Fiets verhuur
Parkeren
Huisdieren
24 uurs receptie
Airconditioning
Bar
Bagage opslag
Frisdrank automaat
Lift
Ontbijt
Restaurant
Schoenen poetsmachine
Stomerij
Vergaderzaal
Wasserij
Sauna
Zwembad
Zonnebank
Fitness
Kluis
Zwembad binnen
Zwembad buiten
Auto opladen
Golfbaan in de buurt
Hotel rolstoelvriendelijk

Andere aanbiedingen in de buurt van Herberg de Gouden Leeuw

Hieronder vindt u andere hotels die in de buurt van het Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst. Ook voor deze hotels verzamelen wij aanbiedingen en arrangementen.