Ouwehands

Nachtje weg en entree Ouwehands

Ouwehands dierenpark is, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een dierentuin in de Utrechtse gemeente Rhenen en waarschijnlijk een van de bekendste namen als we het over dierentuinen in Nederland hebben. Het park is ruim 22 hectare groot, werd in 1932 geopend en trok in 2017 en 2018 maar liefst een miljoen bezoekers, dat de populariteit van Ouwehands nog maar eens benadrukt; het is daarmee een van de drukstbezochte dierentuinen van het land en die statistiek laat ieder jaar een duidelijke stijging zien.

Bezoek het panda verblijf van Ouwehands

Het park biedt aan tientallen verschillende dieren een onderkomen. Zo zijn er zeldzame witte leeuwen, zijn er ijsberen en gorilla’s, vissen en vogels. Verder gaat de samenstelling van doodshoofdaapjes tot bongo’s en van de Maleise bonte marter tot aan de kleinklauwotter. Voor iedere leeftijdscategorie is er op deze manier wel een dier dat bij de bezoeker in de smaak valt.

Hoewel het park dus zoveel mogelijk soorten dieren een onderkomen biedt, is Ouwehands de laatste jaren vooral bekend geworden én in trek vanwege het pandaverblijf. Als enige locatie in Nederland zijn hier twee reuzenpanda’s te bezichtigen, die het park kon lenen van de Chinese overheid. Het verblijf staat in ‘Pandasia’, het Aziatische themagebied van Ouwehands. De panda’s zijn in dit leefgebied zeker niet alleen: ook andere Aziatische diersoorten zijn hier te bekijken.

Ouwehands als startlocatie

Door zijn ligging is het park een ideale uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving, bijvoorbeeld richting Amersfoort en Utrecht. In de directe omgeving zijn daarom ook diverse locaties gelegen waar men in een fijn hotel kan overnachten. Vanuit hier kan men dan het park bezoeken en de verdere omgeving verkennen. Zo ligt het gebied in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat het op een na grootste natuurpark van ons land is, na de Veluwe in Gelderland. Veel hotels hebben, mede ingegeven door de nabijheid van Ouwehands, aanbiedingen en kortingen.