Walibi

Walibi met hotelovernachting

Walibi Holland is een attractiepark in Biddinghuizen, een plaats die tot de gemeente Dronten behoort. Het park werd ooit, in 1971, opgericht als agrarisch themapark in de net drooggelegde polders, maar werd al snel een actief attractiepark. Eerst onder de naam Six Flags Holland, maar later werd de naam veranderd naar de naam die het park nu heeft: Walibi Holland. Tegenwoordig is het terrein daarnaast ook de plaats voor muziekfestivals Lowlands en Defqon.1.

35 attracties op 40 hectare

De attracties van Walibi liggen verspreid over zo’n 40 hectare aan park. Daarmee behoort het park tot de grotere attractieparken van het land. Het aantal attracties dat is uitgesteld over deze hectaren ligt steeds rond de 35. Walibi beschikt over zeven achtbanen en drie attracties die zich geheel op het water afspelen. In 2016 trokken deze attracties samen bijna 900.000 bezoekers die het park bijna vier miljoen euro winst opleverden.
Naast de achtbanen en waterattracties denkt Walibi ook aan de kleinere bezoeker. Zo zijn er rustigere attracties die geschikt zijn voor families, ouderen en kinderen. Klassiekers zijn dan uiteraard de thematische draaimolen en het spookhuis, toch een attractie die vrijwel nergens ontbreekt.

Overnachten in een hotel nabij Walibi

Vaak zijn parken zo groot dat ze moeilijk in één dag in hun geheel te bezoeken zijn. Een weekendlang bezoek is dan aanbevolen. Bij Walibi hebben bezoekers de mogelijkheid om te overnachten in Walibi Village, maar het is misschien nog wel een beter idee om in alle rust in een hotel buiten het park te overnachten.
Hoewel een verblijf op het park zelf ook toegang geeft tot het park, hebben ook hotels in de omgeving vaak arrangementen en kortingsacties om een verblijf in het hotel te combineren met een bezoek aan Walibi. Op deze manier heeft de vakantieganger die gebruikmaakt van onze acties steeds twee vliegen in één klap: zowel toegang tot het vakantiepark als toegang tot het park tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast zijn er vaak nog andere arrangementen beschikbaar om het aanbod nog aanlokkelijker te maken voor de fervente parkbezoeker.