Madurodam

Madurodam met hotelovernachting

Madurodam is misschien wel een van de meest iconische toeristische attracties van Nederland. De miniatuurstad in Den Haag werd geopend in 1952 en ontvangt ieder jaar meer dan een half miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Omdat een bezoek niet afhankelijk is van de weersomstandigheden, is het park het hele jaar geopend; er wordt voor geen enkele dag een uitzondering gemaakt. Dit in tegenstelling tot veel attractieparken, die veelal enkel en alleen van april tot oktober open zijn voor publiek.

Attracties Madurodam

De attracties in Madurodam stellen steeds de vraag centraal waar Nederland als klein land zo groot in is geworden. Zo worden er schaalmodellen getoond (schaal 1:25) van bijvoorbeeld grachtenpanden in Amsterdam, luchthaven Schiphol en het Haagse Binnenhof waar de regering zetelt. Actieve delen van het terrein bevatten bewegende autootjes en een modeltreinspoor met bewegende treinen – net zoals in het grote Nederlandse landschap. Speciaal voor families met kinderen heeft Madurodam een attractie onder het eigen dak. Daarin kunnen kinderen op ontdekkingsreis in eigen land.
Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan George Maduro, de Curaçaoënaar die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht in het Nederlandse leger en omkwam in een Duits vernietigingskamp. Naar hem is het park vernoemd. Bij binnenkomst loopt men direct het huis binnen waar hij in 1916 werd geboren.

Madurodam in combinatie met een overnachting

Wie Madurodam graag wil combineren met andere activiteiten in de stad, heeft in Den Haag en omgeving genoeg keuze. Zowel wat betreft andere bezienswaardigheden en evenementen als wat betreft de hotels is er ook naast de deur van Madurodam een groot aanbod. Af en toe heeft het park in samenwerking met hotels in de omgeving acties waarbij men korting ontvangt bij een entreekaartje of juist korting krijgt bij Madurodam op vertoon van een reservering bij bepaalde hotels. Het is slim om daarom deze acties in de gaten te houden; ze worden snel afgewisseld en komen en verdwijnen dan ook snel weer.