Hotels in Almere

Goedkoop overnachten in Almere

Almere, de stad met de vijf stadsdelen. De stad heeft geen historische panden, wel biedt de stad een tal van jonge monumenten, vergelijk daarom de verschillende hotels voor een bezoek aan deze mooie stad.

Almere kent veel bezienswaardige gebouwen. In 2002 werd Grand Cafe en Hotel Anno geopend, een prachtig strak gebouw. Zeker een aanraden om eens lekker te gaan eten.
Een drukbezocht gebouw in Almere is Stadhuis Almere. Dit gebouw werd gebouwd in 1988 en heeft een prachtige marmeren vloer en de grote publiekszaal geeft een enorm gevoel van ruimte.

Ook het politiebureau van Almere is een bezienswaardigheid op zich. Het gebouw is gebouwd in de vorm van de letter H. In de hal van het politiebureau zijn twee liftkokers, een voor de bezoekers en een voor de gearresteerden. Tegenover het politiebureau staat een wonderlijk gebouw dat lijkt op een opgeklapte schoenendoos. Dit is een ondergronds transport systeem voor afval, genaamd de OAT-terminal.
Via de brug, de stenen Slapstickbrug kom je bij Museum De Paviljoens. De vijf zilverkleurige ‘treinwagons’ op hoge poten werd in 1994 ontworpen door de Belgische architecten Hilde Deam en Paul Robbrecht. Van binnen heeft het een heel ruimtelijk effect vanwege de hoge stalen wanden. De hoge rijen schilderijen kunnen vanaf prachtig brede banken worden bewonderd.